Látogatóáradatra számítanak az Octoberfesten

Látogatóáradatra számítanak az Octoberfesten - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Látogatóáradatra számítanak az Octoberfesten

Történelmi körhinták, lóverseny és minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedések várják a látogatókat ősszel a kétszáz éves müncheni Oktoberfestre.
Gabriele Weishäupl, a fesztivál vezetője elmondta, a szeptember 18-án kezdődő népünnepély biztonsága az eddigi évekhez képest is szigorúbb lesz, a terület körül háromszoros biztonsági gyűrűt alakítanak ki.
A jubileumi sörfesztivál alkalmából Weishäupl a szokásos hatmilliónál is több vendégre számít, mivel a világhírű oberammergaui passiójátékok miatt feltehetően még többen érkeznek majd a bajor városba külföldrõl is. Hiszen aki ellátogat a tízévente megrendezésre kerülő előadásokra, az valószínűleg a sörfesztivált sem fogja kihagyni.
A sörfesztivált München és Bajorország I. Lajos királynak köszönheti, aki 1810. október 12-én, még trónörökösként vette feleségül Terézia szász-hildburghauseni német hercegnőt. Az esküvő alkalmából a belvárosban népünnepélyt rendezett, amely október 17-én lóversennyel ért véget. Mindez a Terézia-réten (Theresienwiese) zajlott, s ma is így nevezik az Oktoberfest helyszínét.
A kétszázadik évforduló alkalmából a város egy nappal meghosszabbította az Oktoberfestet, így az idén október 4-ig tart. Ahogy várhatóan a látogatók száma, úgy a sör ára is az egekbe szökik: 8,3-8,9 euróért (2300-2500 forintért) vásárolhatnak egy korsóval a szomjazók. (MTI)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés