A legjobb fővárosi és vidéki éttermek tálalásában különleges paprikáscsirke-kreációkat kóstolhatnak az 5. Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a budapesti Millenáris parkban, ahol a legkiválóbb borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői is bemutatkoznak.

Forrás: MTI

Gasztroszakértői csapat válogatta össze a fesztiválra azokat, akik ma Magyarországon a gasztronómiai élvonalba tartoznak, így a programra kilátogatók a legjobbakat kóstolhatják végig a több mint száz kiállító standján - hangsúlyozta az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivál főszervezője.

Hozzátette, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton az éttermek séfjei is szinte kivétel nélkül jelen lesznek.

A korábbi évek tradícióját követve idén is egy hagyományos étel, ezúttal a paprikás csirke újrafogalmazását kérték az éttermektől, de természetesen saját fogásaikat is kóstolásra kínálják a vendégeknek, akik Michelin-csillagos éttermek kínálatát is megízlelhetik.

A street food kategóriában ezúttal újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.

Külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai központja. A Gourmet Fesztiválon a januári lyoni verseny magyar standján nagy sikert arató öt magyar étterem - az Arany Kaviár, a Kistücsök, a Bock Bisztró, az Onyx és a Gerbeaud - által összeállított ötfogásos menü kóstolható végig. Ehhez kivételesen előzetesen kell helyet foglalni a www.gourmetfesztival.hu oldalon.

A fesztivál gasztroszínpadán, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket, bemutatkozik többek között Miguel Rocha Vieira, a Michelin-csillagos Costes séfje és Huszár Krisztián, a ZONA Budapest séfje.

A korábbi évekkel ellentétben idén a nagyközönség már csütörtöktől látogathatja a fesztivált, a szakmai program aznap délután véget ér. Részletes információt a fesztivál honlapján találhatnak az érdeklődők.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés