Mezőfalva is megújítja a közétkeztetést Budayval!

Mezőfalva is megújítja a közétkeztetést Budayval! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Mezőfalva is megújítja a közétkeztetést Budayval!

A megszokottól eltérő fogásokkal várták Mezőfalva Polgármesteri Hivatalának konyhai dolgozói az ebédre érkező diákokat. Buday Péter vezetésével a konyha szakácsa és segítői olyan ínyencségeket készítettek, mint a kukorica krémleves májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel, spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával, desszertként pedig kókuszroló.

A különleges „Buday menüt” az átlagos fejenként 260 forintos költségkeretből készítették el a közétkeztetésben résztvevő közel 400 főnyi óvodás, iskolás és nyugdíjas számára. A közismert séf külön figyelmet fordított arra, hogy az által készített ételek ne csupán új, változatos ízeket nyújtsanak, de egészségesek is legyenek.
Az EUFE Roadshow szervezői a kezdeményezéssel szeretnék a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek figyelmét felhívni a minőségfejlesztést fontosságára a közétkeztetésben, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre. Annak érdekében, hogy az EUFE Roadshow során szerzett tapasztalatokat és a felszolgált fogások elkészítésének módját minél szélesebb körben megismertesse, Buday Péter az ebédeltetést követően a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében előadást is tartott a résztvevő konyhai dolgozóknak, valamint a helyi és a közeli településekről érkező közintézmények és önkormányzatok képviselőinek.
Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés nem csupán szakmai segítséggel járul hozzá Mezőfalva közétkeztetésének minőségi fejlesztéséhez. A közkonyha számára az Egyesülés 600 ezer forintot adományozott, amelyet a személyzet munkáját segítő korszerű konyhai gépek és eszközök vásárlására tudnak felhasználni.
„Mindig öröm megismertetni a fiatalokat olyan ételekkel, amelyek egy új ízvilágba vezetik be őket. Az EUFE Roadshow segítségével lehetőséget adunk a településeknek arra, hogy a közétkeztetésben minél változatosabb és egészségesebb ételeket tudjanak biztosítani. ” – mondta Buday Péter.
„Mezőfalva immár a harmadik állomása az EUFE Roadshownak, amelynek népszerűsége egyre nő. A kezdeményezés sikerének híre hamar elterjedt és mára számos helység érdeklődik a Roadshow-val kapcsolatban. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés kiemelten fontosnak tartja az egészséges étkezés és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetés népszerűsítését és támogatását. Reméljük a jövőben is számos településen tudunk hozzájárulni a közétkeztetés minőségének javításához és minél több önkormányzat veszi át példánkat.”- mondta Bessenyey Bálint az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés igazgatója.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés