Kocsmaadó Hódmezővásárhelyen

Kocsmaadó Hódmezővásárhelyen - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kocsmaadó Hódmezővásárhelyen

Januártól kocsmaadót kell fizetniük Hódmezővásárhelyen azoknak az este 8 óra után is nyitva tartó sörözőknek és borozóknak, ahol nincs meleg ételt előállító saját konyha. A vendéglátóhelyek bérlői megdöbbentek az új adón.

A vásárhelyi közgyűlés szerdán a helyi adórendelet módosítása kapcsán úgy döntött, hogy januártól évente négyzetméterenként 1580 forintot kell fizetniük azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek este 8 óra után is nyitva tartanak, és nincs meleg ételt előállító saját konyhájuk. Az újítás egyébként nemcsak a sörözőket és borozókat, de a benzinkutakat és a játéktermeket is érinti.
– A vásárhelyiek kérték az önkormányzatot, hogy ha már kénytelenek elviselni főként a hétvégi bulikkal járó zajt egy-egy kocsma környékén, akkor a vendéglátóhelyek vállaljanak nagyobb részt a közterhekből – mondta Antal István, a polgármesteri hivatal adócsoportjának vezetője. Vásárhelyen ez összesen közel 200 létesítményt érint, amiből 162 a kocsma. Ezek is fizettek eddig építményadót, de attól függően, hogy a város mely részén, körzetében álltak, volt olyan például, amelyik évente négyzetméterenként „csak" 600 forintot fizetett. Az egységes 1580 forint a legmagasabb építményadó-tétel, ami a kocsma alapterületére vonatkozik, a kerthelyiségre nem.
A lap által megkérdezett vendéglátóhelyek tulajdonosai értelemszerűen nem örültek a hírnek, van, aki fontolgatja, hogy este 8 után inkább bezár. (www.delmagyar.hu)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés