Kiváló minősítést kapott a Budavári Borfesztivál

Kiváló minősítést kapott a Budavári Borfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kiváló minősítést kapott a Budavári Borfesztivál

A Magyar Turizmus Zrt. reprezentatív, nyár elején nyilvánosságra hozott felmérése szerint a Budavári Borfesztivál Magyarország 10 legnépszerűbb fesztiválja közé tartozik., most pedig a Magyar Fesztivál Szövetség ítélte kiválónak a 2010. szeptember elején megrendezett Budavári Borfesztivált.

Magyarországon jelenleg 97 minősített fesztivál van, melyből 37 kapott kiváló minősítést. A minősítési programot 2008 nyarán indította útjára öt országos szakmai szövetség, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége, a Magyarországi Gasztronómiai Fesztiválok Szövetsége, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége, a Szabadtéri Színházak Szövetsége és a Magyar Fesztivál Szövetség. A fesztiválok művészeti, folklór, gasztronómiai és speciális műfajokban kaphatnak kiváló, jó és minősített besorolást.
A program célja a fesztivál szakma önmeghatározása, egy átlátható, objektív fesztiváltámogatási rendszer megalapozása a hazai fesztiválok szakmai besorolásának segítségével, és nem utolsó sorban az, hogy útmutatást adjon a nagyközönségnek a fesztiválok megítélésében.
A regisztrált fesztiválok minősítését átfogó vizsgálatok alapján határozza meg a Szakmai Intéző Bizottság. Az értékelést 1-3 szakági minősítő és egy turisztikai-marketing szakember végzi. A helyszíni minősítés szempontjai jó részt olyan általános dolgok, mint hangulat, információk mennyisége, minősége, (információs táblák, szórólapok, hostessek, stb.) tisztaság, színpad technika minősége, nézőtér kialakítása, megközelíthetősége, stb. A minősítést végzők a rendezvényre ellátogatva a saját kompetencia területükön pontoznak, de közösen döntenek a végső minősítésről.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés