A királyi vendéglátás évszázados pompájából kaphatnak ízelítőt mostantól a londoni Buckingham-palota látogatói.

Forrás: MTI

Az első számú londoni királyi rezidencia minden nyáron két hónapra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, és ilyenkor mindig valamilyen tematikus kiállítást is összeállítanak a palota látogatható termeiben. Az idei kiállítás a Royal Welcome címet viseli, és a nagyközönség a címnek megfelelően betekintést nyerhet abba, hogy II. Erzsébet királynő milyen külsőségek közepette üdvözli hivatalos vendégeit.

A látogatók már az első lépésektől királyi vendégnek érezhetik magukat, idén ugyanis - első ízben és a palota szerint csak most az egyszer - ugyanazon a díszes főkapun, a Grand Entrance-on lehet belépni a kiállításra, amelynél az uralkodó által meghívott miniszterelnököket, elnököket, koronás főket is fogadják.

A Buckingham-palota Nagy Báltermét úgy rendezték be az idei kiállításra, mint ahogy a 89 esztendős királynő eddigi 63 évi uralkodása alatt rendezett 110 állami bankettre szokták. Az 54 méter hosszú ebédlőasztalon 170 teríték várja az érdeklődőket, a IV. György korából származó, először 1811-ben használt, mindent egybevetve négyezer darabos szerviz összes elemével. Csak vizes-, pezsgős- és borospoharakból 1104 áll a terítékek mellett; evőeszközből 1700-at, tányérból 288-at tartalmaz az ünnepi készlet.
Mindemellett meg lehet tekinteni a lovaggá avatás kellékeit, köztük a nevezetes kardot, valamint a lovagi és egyéb címekhez járó kitűzőket, medálokat is.

A belépők árát a felvonultatott királyi pompához szabták: a szeptember 27-éig látogatható kiállításra egy felnőtt jegy kedvezmények nélkül 20,50 fontba (kilencezer forintba), egy családi belépő két felnőtt és három gyermek számára 52,80 fontba (csaknem 24 ezer forintba) kerül.

A bevételeket a brit királyi ház művészeti és ingatlanvagyonát kezelő Royal Collection Trust kapja, amely e jövedelmet teljes egészében jótékonysági célokra fordítja.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés