A jubileumi Mesterségek Ünnepén a Borfesztivált is felköszöntik

A jubileumi Mesterségek Ünnepén a Borfesztivált is felköszöntik - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A jubileumi Mesterségek Ünnepén a Borfesztivált is felköszöntik

Kettős születésnapnak ad helyet idén a Budai Vár: a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Mesterségek Ünnepe ideje alatt megemlékeznek a Borfesztivál 20 éves jubileumáról is, augusztus 18. és 21. között.

Az idei Mesterségek Ünnepén - az évfordulóra való tekintettel - számos különleges és érdekes programmal találkozhatnak majd a fesztiválra érkezők. A hagyományos programkínálat mellett lesznek divatbemutatók, borászati- és borkülönlegességek, valamint két korábban meghirdetett pályázat lezárására és eredményhirdetésére is sor kerül - tájékoztattak közleményben a szervezők.
Tetőtől Talpig címmel hirdetett pályázatot a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza. A felhívásra olyan kreatív ötleteket vártak, amelyek megőrzik, népszerűsítik, valamint a mai divatvilágba helyezik a Kárpát-medence hagyományos öltözetkultúráját valamint népi kézműves értékeit.
Sor kerül még a jubileumi fotópályázat eredményhirdetésére és díjazására is: a pályázók a Mesterségek Ünnepe elmúlt 24 évéről készült képekkel nevezhettek. A 600 beküldött fényképből kiválogatták a legjobbakat, ezekből augusztus 18-án nyílik kiállítás.
Nem maradnak el a már megszokott programok sem. Négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyeikben mutatják be tradicionális mesterségük fortélyait, lesz vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyerekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja majd a közönséget.
A Borfesztiválhoz kapcsolódóan lopózás, "palackozd magad" programot és gyerekborász képzést is szerveznek.
A hagyományokhoz híven idén a balti országokat hívták vendégként, Észtország, Lettország és Litvánia kézművesei avatják be hagyományos mesterségeik titkaiba az érdeklődőket.
A nyitó napon a Palota Színpad vendége Pál István Szalonna és Szalóki Ági lesz, az Oroszlános-udvarban pedig a Kerekes Band játszik. Augusztus 19-én többek között a Latin Spirit Trió húzza majd a talpalávalót, 20-án pedig a Kaláka együttes koncertje zárja a napot.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés