Indul a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Indul a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Indul a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

A nagykorúvá vált Budavári Borfesztivál, Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvénye, művészeti fesztiválja, ahol a számtalan eseményt az emberiség leginkább kultikus terméke, a bor fogja össze. Az idén szeptember 6-án a boregyetemmel kezdődő rendezvényre évről-évre több tízezren látogatnak el.


A program szeptember 6-án, és 7-én a Boregyetemmel kezdődik. Első nap a piacvezető magyar bor márkákról hallhatnak – kóstolóval egybekötött – előadást Romsics Lászlótól, a Törley Pezsgőpincészet főborászától majd a magyar rosékirály, Dúzsi Tamás beszél a roséban és a sillerben rejlő lehetőségekről, végül Csizmadia András vezeti be a hallgatókat a sajtok és borok harmóniájának rejtelmeibe.  Második nap a történelmi Magyarország borvidékeiről és lehetőségeiről tart előadást Förhénci Horváth Gyula etnológus és bemutatkoznak a határon túli magyar borászatok is.
Szeptember 8-án, 16.00 órakor a Magyar Nemzeti Galéria C-épületében nyílik Szalay Zoltán, fotóriporter (F)elszállott a páva című, múltidéző fotókiállítása.
A szeptember 8-án kezdődő budavári ünnepi forgatagon 15 ország  több mint 200 borászata és két színpadon közel hatvan kulturális produkció várja a látogatókat. A Borkiállítás és Vásáron Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a vendégrégió jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken, többek között a 11. VinAgora Nemzetközi Borversenyen érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik. Díszvendég a Kárpát-medence határon túli magyar borászata.
A Borkiállítás és Vásár ünnepélyes megnyitóján, szeptember 8-án, 18.00 órakor, a Borfesztivál nagyszínpadán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mond köszöntőt. Öt napon át, két színpadon, igazi sztárparádéra lehet számítani. A zárónapon, vasárnap a cigányzene virtuózai kápráztatják el a közönséget.
Info. www.aborfesztival.hu.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés