Európai Világörökségi Borvidékek Múzeuma Tokajban

Európai Világörökségi Borvidékek Múzeuma Tokajban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Európai Világörökségi Borvidékek Múzeuma Tokajban

A 2006-ban átadott Kulturális és Konferencia Központ, valamint a 2008-ban avatott Paulay Ede Színház közvetlen szomszédságában újabb attrakcióval bővülhet Tokaj turisztikai kínálata a közeljövőben, az Európai Világörökségi Borvidékek Múzeumával.


A támogatási szerződést szeptember 3-án írta alá Tokaj polgármestere a NORDÁ-ban. Ez a fejlesztés része a nemzetközi világörökségi borvidékek összefogásának, amely elsőként a VITOUR és VITOUR LANDSCAPE programban testesült meg.
Megtiszteltetés a városnak, hogy a nagynevű borvidékek közös bemutatkozásának székhelyéül éppen Tokajt választották. Természetesen az épület alatti pincében a borok is megmérkőzhetnek majd nemzetközi síkon, hiszen a kiállítók borai megkóstolhatók lesznek.
Az egyre növekedő nemzetközi és hazai borturizmus egyik fő látogatási terepe lehet a beruházás nyomán újjáéledő létesítmény, ahol a legkorszerűbb körülmények között vonulnak fel a neves borvidékek. A beruházás összköltsége 580 millió Ft, amely összegnek kiugróan magas százalékát az Európa Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya társfinanszírozásban biztosítja.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés