Hungarikum Fesztivál valódi különlegességekkel

Hungarikum Fesztivál valódi különlegességekkel - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hungarikum Fesztivál valódi különlegességekkel

Negyedik alkalommal rendezik meg a Hungarikum Fesztivált augusztus 11-14. között Szegeden, a város több pontján. Az eddigi kiállítások bebizonyították, hogy hazánkban hagyománya van a minőségi kézművességnek, a finom ételeknek és italoknak. Ebben az évben is hasonló szándék vezérelte a szervezőket, hogy összehozzák a minőségi magyar termékek készítőit, gyártóit és a közönséget.

A kiállításra idén mintegy 80 kiállítót várnak, köztük a legkülönbözőbb hungarikumok is képviseltetik magukat a halasi csipkétől a Pick szalámiig. A gazdag programmal, egyebek mellett magyar filmfesztivállal színesített eseményre több tízezer látogatót várnak, tavaly a szerényebb becslések szerint is meghaladta a vendégek száma a 40 ezret.
A rendezvényre a turizmus szereplői is rászervezték ajánlataikat, többen belefoglalták csomagajánlataikba.
Az időzítés sem véletlen, együttműködve a többi eseménnyel a fesztivál egyrészt gazdag nappali alternatívát jelent a Szegedi Szabadtéri Játékokra érkezőknek, a fesztivál hétvégéjén több ezer látogatót fogad a Szegedi Szabadtéri Játékok Valahol Európában című előadása. Másrészt közvetlenül megelőzi a MOL Kajak-Kenu Világbajnokságot, úgyhogy a verseny résztvevői közül már többen a fesztivál hetében vendégei lesznek a városnak, így a fesztiválnak is.

A Széchenyi téren kapnak majd bemutatkozási lehetőséget ebben az évben is a gasztronómia kiállítói (borászok, pálinkások, magyar alapanyagokból készült ételekkel vendéglátósok, kézművesek, népi iparművészek). A színpad ad helyet a kulturális Hungarikumoknak: a Dankó Pista nevével fémjelzett cigányzenének, a magyar nótának, az operettnek, a néptáncnak és a népzene képviselőinek. Bemutatkoznak a Dél-alföldi régió képviselői is. A belváros éttermeiben, cukrászdáiban a vendégeknek lehetősége lesz megkóstolni a szürkemarhából, mangalicából, libamájból, szarvasgombából készült ételeket és a tradicionális magyar édességeket. A Szegedi Vadasparkban a magyar állattenyésztést mutatják be. A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum, a Szent István téri víztorony szódavíz történeti bemutatója, a „Szegedikumok” tárgyiasult eszközeit mutatják be a fesztivál vendégei, a Somogyi-könyvtárban szintén hungarikum témájú kiállítást tekinthetnek meg.

A Hungarikum Fesztivál 2009-ben a Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programban „Kiváló Fesztivál Minősítést” kapott.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés