I. Humor- és Borfesztivál - Szódával

I. Humor- és Borfesztivál - Szódával - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

I. Humor- és Borfesztivál - Szódával

Október 7-én és 8-án hazai borok, finom ételek és a humor játsszák a főszerepet a Humor- és Borfesztivál - Szódával elnevezésű fesztiválon.
A hazai borászok előkelő nedűit, sőt kedvenc ételeit is megkóstolhatják a látogatók a számos programmal kísért fesztiválon a fővárosi Ráday utcában.
A fesztivál látogatói humorelőadásokat hallgathatnak meg, de lesz gasztronómiai könyvvásár és karikatúra-rajzolás is.

A gyerekek a szódakészítés rejtelmeivel is megismerkedhetnek a Ráday utcában. A Ferencvárosban ugyanis nagy hagyományai vannak a szikvízgyártásnak. A szikvíz, vagyis a szóda hungarikum, Jedlik Ányos találmánya, és az igazán jó fröccs elengedhetetlen kelléke - mondta el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek a borászok című könyv szerzője, a gasztronómiai fesztivál egyik főszervezője.
A kóstoló "díszvendége" Finnország lesz, ehhez kapcsolódóan a református püspöki hivatalban a két nap alatt megtekinthető lesz a Bogányi Raunio Mária finn származású, Magyarországon élő művész képeiből összeállított kiállítás - mondta el az MTI-nek Ari S. Kupsus galériavezető. A tervek szerint egyes éttermek különleges finn ételekkel várják majd vendégeiket.

A rendezvény ingyenesen látogatható, a hétszáz forintért megvásárolható kóstolópohár biztosítja a lehetőséget a neves magyar borászok italainak kipróbálására.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés