A legnevesebb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselőinek standjaival várja a minőségi gasztronómia kedvelőit a Gourmet Fesztivál a Millenáris parkban május 30. és június 1. között.

A Gourmet Fesztivál célkitűzése, hogy a legjobbak bemutatására törekedjen, legyen az étterem, kézműves finomságok gyártója, cukrászat, borászat vagy sörfőzde - közölte az MTI-vel a fesztivál rendezője, a Sziget Szervezőiroda, emlékeztetve: tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre.

Mint hangsúlyozták, a válogatott kínálat egy helyen mutatja be az ország számos pontján jeleskedő mestereket, akik közülük sokan csak a Gourmet Fesztiválon vállalnak vendégszereplést.
A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.
Tovább bővül a Gourmet kiállítóinak köre is, ezúttal az itthoni ízek mellett már a nemzetközi konyhák hazai reprezentánsaira is kitekintenek. Ennek keretében bemutatkozási lehetőséget kapnak a Magyarországon működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, és teret kap a minőségi street food is.
A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai és külföldi sztárséfek bemutatói, főzősuli és kóstolók várják a közönséget.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés