Sok érdeklődő látogatott el szombaton a Corinthia Hotelbe, hogy a majd százféle tokaji bort megkóstolja. A Tokaj Grandon tájékoztatást adtak a régió szakmai vezetői az idei várható turisztikai és gasztronómiai eseményekről is. Egy-egy régió külön mesterkurzuson mutatkozott be, legjobb boraikkal.

Forrás: turizmus.com

A Nagy Tokaji Borárverés egyike a legexkluzívabb hazai borászati eseményeknek, amelyre a résztvevők fele külföldről érkezik, hogy lecsapjon egy-egy izgalmas, kisebb-nagyobb tételre. Olykor még félkész állapotú nedűk lelnek itt gazdára – idén április 24-26. között – hogy beérve majd messze tájakon öregbítsék a tokaji jó hírét.

A borárverés egyike a legrangosabb hazai szakmai eseményeknek, amelyen neves hazai éttermek rukkolnak ki kínálatukkal. Az idén a háromnapos program a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében kezdődik, majd folytatódik a Tokaj Orient Expresszen. Dűlőtúrák, vakkóstolók, gálavacsora és bál teszi fel a koronát a gondosan megszervezett programra, amelyen a piknikebédet a talán legjobb vidéki étterme, az encsi Anyukám mondta szolgáltatja.

A borárverés katalógusa már tartalmazza az aukcióra felkínált tételeket, köztük a legismertebb hazai borászok alkotásait, de fiatal, a nagyközönség számára szinte ismeretlen kezdők nedűi is szerepelnek a listán.

A többi rendezvény – közte a nyári Bor, mámor, Bénye és a Tokaji Ősz - szintén újszerű módszerekkel, olykor játékos, laza, bohém, másszor elegáns, konzervatívabb stílusban ismerteti meg a látogatókkal ezt a különleges borvidéket. Ma már egyre több helyen kínálnak szállást is – hagyományost és elegánsabbat egyaránt, ami régen szinte hiánycikknek számított – hogy a borkedvelőknek ne kelljen este se kimozdulni a környékről.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés