Itt a második Főzdefeszt!

Itt a második Főzdefeszt! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Itt a második Főzdefeszt!

A májusi kézműves sörfesztivál nagy sikerére való tekintettel október 6-9-ig tartó hosszú hétvégén a szervezők megtartják a második Főzdefesztet a józsefvárosi Palotanegyed legszebb terein. A rendezvény most a Lőrinc Pap tértől a Krúdy Gyula utcán és a Mikszáth Kálmán téren át a Szabó Ervin téren is túl, egészen a Kálvin téri metrómegállóig tart csütörtökön, pénteken és szombaton déltől éjdélig, vasárnap déltől hatig, a belépés díjtalan.
Októberben a tavaszi 10 helyett már 18 magyar sörfőzde csapolja söreit a Palotanegyedben. És míg korábban ötévente születtek a sörkülönlegességek, erre az őszre nagyjából húsz új sör készülődik, erős, világos fesztiválpilzenik, szénfekete, csokoládéízű stoutok, megvadult, bivalyerős duplabakok, őszies, édes belga ale-ek, és friss komlótól vibráló India Pale Ale-k, hoplágerek. A Főzdefeszten nem lesz könnyű dolga a közönségnek, mert több mint 60 féle sörkülönlegességből kell kiválogatnia az októberi Fesztivál Sörét .

A mostani fesztiválra sikerült Budapestre hozni Közép-Európa legdrágább és legnemesebb sörét – a Tokaji Aszús hordóban érlelt szlovákiai magyar Kaltenceker B27-et, valamint Közép-Európa leggyorsabb sörcsapjait, melyek 1,5 másodperc alatt csapolnak ki egy korsó sört. Ott lesz Ausztria és Csehország legmodernebb sörfőzdéje – csupa olyan különleges sörrel, melyeknek itthon még a műfaját sem igen ismerik. A Szabó Ervin Könyvtár aulájában megnyílik a Magyar Sörfőzés Története című kiállítás, az éttermek sörmenükkel készülnek, a bloggerek IPA-falatkákkal. Bemutatkoznak a házi sörfőzők és a Magyar Sörgasztronómiai Egyesület, valamint lesz Beer-Bike, Főzdebusz, és Dixie-Polski.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés