A francia gasztronómiai termékeket állítja fókuszba november 14-20. között a Francia Nagykövetség partnerei segítségével budapesti rendezvénysorozatán.

November 14-15-én a Budapesti Vásárcsarnokban számos minőségi francia termék mutatkozott be kóstolókkal – borok, párlatok, péksütemények, sajtok, sonkák, felvágottak és pástétomok várták a vásárlókat. Az ételkülönlegességeket bemutató partnerek a Chez Daniel étterem, a La Praline, az 1000-JÓ-S Kft. (Italdepo), a Bor és más, az IFDT, a Le Gourmet de Bordeaux, a Pernod Ricard és a Szega Foods voltak. Aki lemaradt, a budapesti Auchan-üzletekben is megismerkedhet a francia termékekkel a hét végéig.

November 14-15-én francia menüsorokat kóstolhattak meg, amelyeket külön erre az alkalomra állítanak össze a francia ízek hetéhez csatlakozó budapesti éttermek - a Borssó Bisztró, a Le Bourbon, a L'Hexagone, az M.étterem, a Paris-Budapest és a La Perle Noire séfjei.

November 15-én a Metro áruházakkal együttműködésben az auvergne-i származású, Paul Bocuse-nél és Alain Ducasse-nál tanult francia séf, David Rathgeber tartott workshopot a magyar Bocuse d'Or Akadémia által kiválasztott magyar séfek részvételével. A séf ezt megelőzően, a januári Bocuse d'Or versenyre készülő Molnár Gáborral és a francia követség séfjével, Hervé Aubryval a nagyköveti rezidencián látta vendégül az újságírókat, utazási irodák képviselőit és gasztronómiai szakembereket.

November 19-21. között három Michelin-csillagos francia séf, Alain Caron, Patrick Jeffroy és Chris Salans a „Senses of Sofitel" esemény tiszteletére a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben három gálavacsorán francia menüsorokat készít.

Végezetül pedig november 20-án az új Beaujolais, az év első vörösbora ünneplésére hívnak, amely hagyományosan a Saône-síkság borvidékéről származik, és első palackjait november harmadik csütörtökén bontják fel.

https://www.facebook.com/franciaizekhete




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés