Az idei, július második hétvégéjén 32. alkalommal sorra kerülő Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok jubileuminak tekinthető, mert a modern kori Visegrádi Együttműködés aláírásának 25. évfordulója alkalmából rendezik meg.

Forrás: turizmus.com

Minden eddiginél több újdonsággal, friss koncepcióval és gazdagabb programmal várjuk a látogatókat – hangsúlyozta Félegyházi András polgármester a patinás történelmi városban tartott sajtótájékoztatón.

Nem csupán a hagyományok őrzéséről van szó, hanem egy olyan város életének megismeréséről, amely 365 napon át nyitva van és őrzi ezt a historikus miliőt.

A belföldi turisták is sokszor a Fellegvárral tévesztik össze a Királyi Palotát, holott az egészen másutt van. Érdemes tehát a régi királyi palota mai, rendbe hozott és megszépített belső enteriőrjét megszemlélni, a kertben, a környező parkban sétálni, és természetesen meglátogatni a Salamon-tornyot is.

A legnagyobb attrakció idén is a sokszínű, akrobatikus lovagi torna lesz, amelyből fergeteges ízelítőt láthattunk – számos turistával egyetemben – Lovag Cseke László, a visegrádi TDM vezetője és társai jóvoltából. A nemzetközi lovagi tornák külön belépőjeggyel látogathatók.

Lesznek filmvetítések, régi zenei koncertek, kézműves vásár, solymászbemutatók, gyermekprogramok és speciális múzeumi vezetések, amelynek során kicsik és nagyok kezükbe foghatják a hajdani élet jellemző tárgyait is. Tíz országból több száz fellépő és önkéntes vesz részt a játékok lebonyolításában.

Az idei műsor egyik legérdekesebb kiegészítő programjának ígérkezik a Mátyás Király Múzeum reneszánsz konyhai bemutatója, amely a kísérleti régészet eszköztárának felhasználásával a középkorban élt emberek étkezési kultúráját demonstrálja – hangsúlyozta Buzás Gergely, a múzeum igazgatója.

A hajdanán Mátyás király konyhájául szolgáló helyiségben tartott középkori főzőshow keretében régészek készítik majd el az ételeket korabeli konyhai kellékek és eszközök segítségével, hiteles forrásból származó, több száz éves receptúrák felhasználásával.

A szervezők arra figyelmeztetnek, ne elsősorban autóval közelítsük meg a helyszíneket, hanem inkább vonattal, hajóval vagy busszal. A Volánbusz és a MÁV 50 százalékos utazási kedvezményt nyújt, akik pedig mégis autóval érkeznek, azoknak nem kell parkolási díjat fizetni. Amennyiben pénteken és vasárnap hajóval vágnak neki a családok az útnak, kedvezményt kapnak egyes programokra szóló jegyek árából – mondta Sztojanovits Kristóf, a MAHART Passnave képviseletében.

A városban a közelmúltban adták át a nemzetközi kikötőt, és hamarosan elkészül az Eurovelo6 kerékpárút is. Akik kerékpárral érkeznek a rendezvényre, további kedvezményeket kapnak – hangzott el a tájékoztatón.

Az idei palotajátékokat július 8-10. között rendezik.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés