Június 5-7 között kilencedszerre rendezik meg Főzdefesztet, ismét a Street Food Show-val közösen, ám új helyszínen, a városligeti Olof Palme sétány Hősök teréhez közelebb eső felén, ahol a szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy a piknikezési lehetőséget használják ki.

Forrás: turizmus.com

Napjaink két legizgalmasabb és legdivatosabb gasztronómiai irányzata, a kézműves sör és a street-food találkozik Budapest legpatinásabb parkjába. A nemzetközi szinten és itthon egyaránt robbanásszerűen növekvő újhullámos sörszcéna minden eddiginél több érdekességet és újdonságot tartogat most júniusban a Főzdefesztező közönségnek, és ugyanez várható a street food terén is, hiszen ma már szinte naponta nőnek ki az új street-food startupok a fővárosban.

Bőséges lesz ismét a választék a friss sörfőzde-kínálatból! A szervezők felhívják a figyelmet a Monyó kocsmából kinőtt Monyó Sörfőzdére, amely Kőbányán főzött söreivel már most kivívta a helyét a fővárosi sörpiacon. Megérkezett Erdélyből a székely Csiki Sör, megjelenik a kocsmából kinőtt Bölcső Brew Crew, a Hübris Vándorsörfőzde, kiállít az OK Brewery, és ott lesz az Erjesztők Klubja Székesfehérvárról, és végre megjön az eleddig bujkáló Gólem a Sötét Bunkóval.  Számos sörpremier várható – így például a komlós cider, ebből két változatot is összehasonlíthatunk: az OK Brewery Fusion Cidere egy hagyományos angol komlóval fűszerezett cider, a Hopfanatic The Infusion-je tulajdonképpen egy cider-alapú duplaIPA. Az Élesztő Sörműhely bemutatja az évek óta dédelgetett, duplán kávézott coffe-stoutját, a Black Mammát. A Bors Sörfőzde továbbviszi a Robin Hood vonalat, ezúttal Will Scarlett, Robin Hood mostohaöccse érkezik egy saison formájában. A Hara Punk bemutatja első lágerét, a könnyen csúszó Budapest Lagert, és Köleses Bandi is megfőzte a Köleses Sör könnyű változatát, a Csörgőt! A Zip's szinte csak új sörökkel érkezik – Black IPA, East India Pale Ale, saison és gyömbéres egyaránt lesz a csapjaikon. Ogre és Armando leugrott Békésszentandrásra, és megfőzték a Vári Nővérek nevezetű könnyű Summer Pale Ale-t, a Hatodik Íz és Rebák Tibor együtt főzték meg a Thorazine Sunrise nevű új-zélandi IPA-t. A Legenda is érkezik egy könnyű, 4,5%-os, mégis rendesen komlózott nyári sörrel, a Hableánnyal és Magyarország első számú sour ale-jével, azaz savanyú sörével, a fenséges Bretanniával. De mindezek mellé Olaszék direkt a Főzdefesztre is főztek egy sört: a Legenda Pacific Ale-ben elképesztő mennyiségű Pacific Gem komló került. De gyümölcsös sörökben sem lesz hiány –a Gyertyános bemutatja új Licsis Sörét, és persze ott lesznek a régi bejáratott márkák, a Stari Szilva, és az Ír Vörös, Fótról a Keserű Méz, a Romanov, Rizmajer a nagyszerű búzasörével és a szezonális Maibockjával,  a Kecskeméti Sörmesterek a Vörösbeggyel, a Serforrás a Tokajis sörrel, és így tovább, csak legyen időnk mind végigkóstolni.

És persze most is pompázatos kínálattal érkeznek a külföldi sörök, lesz egy csomó cseh, angol és persze belga, újdonságként most először kitelepül a Szimpla Craft Beer Bar a Kertész utcából és elhozza a berlini Braufestről a Berlin Bierfabrik söreit, valamint megjelenik a pozsonyi Salon Piva testvérfesztivál a legjobb szlovák kézműves sörökkel!

Pastramitól halakig

A tavaly szeptemberi, Dining Guide Street Food Show-val második alkalommal közösen rendezett eseményen több mint 30 ételárus kínált.  Az Olof Palme sétány hűsítő lombjai alá most még ennél is többen érkeznek, ki faházzal, ki kocsival. A vadonatúj PolaPola kiváló minőségű szerb-bosnyák konyhával érkezik, és másodszor is elfogadta a meghívást az Év Étterme gálán a top10 street food hely közé beválasztott Padron. Budapest legjobb halasa, a Vörös Homár, legjobb mangalica hamburgerese, a Húspatika, legjobb pastramisa, a Pista bá' már szinte hazajár, ellenben új beguruló a Bécsi út egyik gyöngyszeme, az indiai Mr. Masala.

Az egyik legújabb , de máris nagy népszerűségnek örvendő versenyző, a stílusos Bakker bägeleket, pohárdesszerteket, kávét árul, a „bekocsizódó" Meat&Sauce a „lucskos" szendvicsek mellett a saláta-témához is hozzászól. Ugyanezt teszi, csak a sajtokkal, a Paneer, a szintén most először kitelepülő, a chips-nek valódi értelmet adó Twist&Chips és már a nevében is erre utaló Lángos Máshogy. A Bestia most nyit a Szent István téren, de Citroënnel már ott van az Olof Palme sétányon. A „nagy öregek", a Zing, a Piknik Utczabár, a Pasta Station, a Fragola, a Kolbice, a Berlin Canteen jelenléte pedig elengedhetetlen.

Üvegpohár és metapay

A szervezők számos újítást is kidolgoztak, hogy megfeleljenek a megnövekedett elvárásoknak és az elmúlt években folyamatosan növő érdeklődésnek. Megújult a honlap, átszervezték a csapatot és felkészültek a következő évtizedre, de arra a legbüszkébbek, hogy végre lecserélték a műanyagpoharat és rendes logózott üvegpohárból kínálják a sört.

Tökéletesítettük a Metapay fizetési rendszert is, a kártyákat rengeteg helyen lehet majd feltölteni, a PayPass-os bankkártyával rendelkezőknek nem is kell külön kártyát kiváltania.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés