A második alkalommal szervezett Olaszrizling Október programsorozat egyik legfontosabb állomására, a Nagy Olaszrizling Kóstolóra került sor október 11-én. A Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában megtartott bemutatón 71 pincészet és két kereskedés vonultatta fel kínálatát, nagyjából 160 tételt.

Forrás: turizmus.com

A kiállítók zömében az elmúlt három év legszebb borait mutatták be, de találni lehetett ennél idősebb, izgalmas palackokat is. A Winelovers csapata által életre hívott rendezvénysorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a legnagyobb mennyiségben termelt hazai szőlőfajtára. A filoxéravész után Franciaországból betelepített fajta azonban nem csak nálunk, hanem a Kárpát-medence egész területén népszerű, és a mostani bemutatón horvát, valamint szlovák tételeket is kóstolhatott a közel 750 fős vendégsereg. A kóstolóhoz kapcsolódó mesterkurzusokon pedig az érdeklődők megismerhették a Balaton-környéki tételeket, a Csopaki kódexet, valamint a horvát grasevinát.

Az Olaszrizling Október még egész hónapban folytatódik, az ország számos pontján kapcsolódnak be borkereskedések, pincék és éttermek, a program részletesen a http://olaszrizlingoktober.hu/ oldalon található. Ám a Winelovers csapata már készül a következő akcióra, a novemberi Bordó Blendre, amelynek nagy kóstolójára november 29-én kerül sor.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés