A Fesztiválok utcájában mutatkoznak be az észak-alföldi rendezvények

A Fesztiválok utcájában mutatkoznak be az észak-alföldi rendezvények - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A Fesztiválok utcájában mutatkoznak be az észak-alföldi rendezvények

2010. április 24-én, Hortobágyon, a Fesztiválok Utcájában mutatkoznak be az észak-alföldi régió legjelentõsebb fesztiváljai, ízelítőt adva idei programkínálatukból.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) együttműködésében, regionális összefogás eredményeként megvalósuló esemény kapcsolódik a Szent György-napi Kihajtási Ünnephez és Országos Biovásárhoz. A rendezvény egyben az MT Zrt. „Hétpecsétes Fesztiválkártya” regionális turisztikai nyereményjátékának első állomását is jelenti, amelynek során egész évben igénybe vehető kedvezményes üdülési lehetőségek tucatját ajánlják a szervezők.
Április 24-én, Hortobágyon, a Vásártéren kerül megrendezésre a Szent György-napi Kihajtási Ünnep és Országos Biovásár, amely a Fesztiválok Éve észak-alföldi kampánynyitó rendezvénye. Az eseményhez kapcsolódik a Fesztiválok Utcája akció, ahol az érdeklődők a régió jeles fesztiváljait ismerhetik meg. A Hortobágy 2008-ban elnyerte a „Magyarország legjobb, élő hagyományokat őrző desztinációja” címet az Európai Bizottság – Magyar Turizmus Zrt. által lebonyolított – „Kiváló Európai Desztináció” (EDEN - „European Destinations of Excellence”) projektje keretében.
Az utcába beköltözik a XX. Csángó Fesztivál, az Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja, a XII. Nemzetközi Szilvalekvárfőző Verseny, a VII. Szatmár-Beregi Szilvanap, az Új Pálinka Ünnepe, a      VIDOR Fesztivál, a Torzsás Napok, a Bagaméri Családi Fesztivál, a Kisújszállási Halászléfőző Fesztivál, a     Kunviadal és Kivirradatig Fesztivál, a Hungarosparty Strandnyitó, a Hungarospa Fürdőkarnevál, az    Ünnepi Fürdőfesztivál, a  XVII. Hajdúhét és IX. Hivatalos Magyar Amatőr Traktorhúzó Bajnokság, a      Gyarmati Vigasságok, a  Debreceni Virágkarnevál, a Debreceni Pulykanapok, a Debreceni Mézeskalács Fesztivál, a Pásztorok Ünnepe – Hortobágyi Lovasnapok, a  Debreceni Simonyi Napok, a Beregfeszt 2010, az Azfeszt Zenei Fesztivál, a Nyírbátori Zenei Napok, a 37. Nyírségi Õsz, a Panyolai Határmenti Fesztivál, az Örök Zöld Tisza és a Szolnoki Gulyásfesztivál.

Érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre, mivel az esemény az RMI „Hétpecsétes Fesztiválkártya” akciójának első állomása. Az akció keretében áprilistól szeptemberig 7 fesztiválon lehet pecséteket gyűjteni, és már 1-2 pecsét is elegendő ahhoz, hogy a fesztiválkártya tulajdonosa jogosult legyen az akcióhoz csatlakozott régiós szálláshelyek, fürdők által kínált kedvezmények igénybevételére, valamint kedvezményes fesztiválbelépőkre.
A rendezvény teljes programja az RMI honlapjáról elérhető: www.eszakalfoldi.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés