Fesztiválkártyát adnak ki a Velencei-tónál

Fesztiválkártyát adnak ki a Velencei-tónál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Fesztiválkártyát adnak ki a Velencei-tónál

Április utolsó napja és szeptember vége között összesen húsz fesztivált tartanak a Velencei-tónál; a rendezvénysorozaton a térség kulturális, történelmi és gasztronómiai értékeiből adnak ízelítőt - mondta el az MTI-nek a Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesület (VEKI) elnöke. A Velencei-tavi Édesvízi Fesztivál 2010 elnevezésû eseménysorozat megrendezéséért első alkalommal fogtak össze a tó környékén a fesztiválok szervezői. A gárdonyi Bál-Na Produkció szakmai irányításával nyolc településen, s egységes arculattal mutatkoznak be a közönségnek - tette hozzá Bálint György.
Öt fesztivál a térség hagyományőrző, másik öt pedig kulturális értékeit mutatja majd be. Ezenkívül lesz még két gasztronómiai, két művészeti, s ugyancsak két sportfesztivál is, de a környezet- és egészségvédelem kérdéseit a középpontba helyező rendezvényt is szerveznek.

A fesztiválprogram április 30-án Agárdon a Velencei-tavi Hal-,Vad-, Bor- és Pálinkafesztivállal kezdődik. Azt követi májusban ugyancsak Agárdon az évadnyitó horgász- és halászléfőző-verseny, majd a hagyományos, immár huszadik alkalommal megrendezendő pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó. Május végén megrendezik a pázmándi és a velencei Orbán-napi Hegyünnepet. Júniusban Gárdonyban Országos Öko Expo és Biofesztiválra várják a vendégeket, Sukorón pedig Szent Iván-éji Táncfesztivált tartanak.

A rendezvénysorozatra az idén először Fesztivál kártyát adnak ki, amely számos tóparti kedvezmény igénybevételére, s nyereménysorsoláson való részvételre jogosítja fel tulajdonosát.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés