Feldolgozzák a szálloda- és vendéglátóipar 1945 és 1989 közötti történetét

Feldolgozzák a szálloda- és vendéglátóipar 1945 és 1989 közötti történetét - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Feldolgozzák a szálloda- és vendéglátóipar 1945 és 1989 közötti történetét

Néhány jó nevű és nagy tapasztalattal rendelkező szakember az alábbi kezdeményezés közzétételére kérte szerkesztőségünket:
"Az 1945 és 1989 közötti magyar szálloda- és vendéglátóipar története szubjektív feldolgozásának támogatására önkéntes munkacsoportot alakítottunk, hogy a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szakmai felügyelete mellett felkutassuk azokat a tárgyakat, dokumentumokat és a korszakot megélt kollégák emlékezetében fellelhető tudásanyagot, amelynek segítségével megbízható képet rajzolhatunk a magyar szálloda-és vendéglátóipar kezdeteiről és párját ritkító fejlődéséről a rendszerváltást megelőző közel 45 év során.

Nem tudományos igényű munkára vállalkozunk: hangsúlyozottan egyéni emlékekből, személyekhez, személyiségekhez fűződő tárgyakból, fényképekből és más relikviákból szeretnénk kiállítást és könyvet szerkeszteni, hogy ki-ki a maga módján mesélhesse majd el gyerekeinek, unokáinak és dédunokáinak, mit is csináltunk, mit értünk el életünk ennek a meghatározó időszakában, kiktől tanulhattunk, kik voltak a példaképeink, akiktől átvettük a stafétabotot és ők honnan  indultak.

Kérünk mindenkit, akinek mesélnie, mondanivalója van, aki szívesen kölcsönöz vagy másolatra ad át birtokában lévő tárgyakat, fotókat, vagy bármit amit gyüjtőmunkánkhoz hasznosnak gondol, keressen bennünket Saly Noéminél a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó Múzeumban a 00361/ 212 12 45 telefonon illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és mi rövid időn belül köszönettel visszajelentkezünk, hogy személyesen beszéljük meg a  kapcsolatfelvétel további teendőit.

Köszönjük előre is azt a támogatást, amit azoktól a szakemberektől remélünk, akik maguk is részesei voltak a magyar turizmus e nehéz, de dicsőséges és számunkra felejthetetlen korszakának!

A munkacsoport nevében, tisztelettel

Rózsa Judit, Radóné Wirthmann Julianna, Saly Noémi, Dr. Erdei János, Dr. Meggyes István, Dr. Niklai Ákos, Sívó Imre"
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés