Az Onyxnak ítélték az Év Étterme címet 2013-ban, az elismerést a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gála keretében vette át az étterem konyháját vezető Szulló Szabina és Széll Tamás hétfő este.

Forrás: MTI 

A Gerbaud-házban működő, Michelin-csillaggal is rendelkező nemzetközi hírnevű Onyx 2011 után immár második alkalommal érdemelte ki az elismerést. A díjat L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke adta át.

Az év tíz legjobb étterme közé került az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto's, a Nobu, a Salon, a Zona, valamint egyedüli vidékiként a székesfehérvári 67 nevű étterem is.

A korábbi éveknek megfelelően két különdíjat is kiosztottak. Az Év Legprogresszívebb Konyhája elismerést a Salon étterem két séfje, Wolf András és Fekete Antónió, valamint teljes konyhai csapatuk érdemelte ki azzal, hogy az utóbbi két évben "Magyarország egyik legizgalmasabb kulináris műhelyét hozták létre".

Szintén különdíjjal - az Év Ifjú Séftehetsége címmel - jutalmazták a Mák bisztró séfjét, a mindössze 22 éves Mizsei Jánost, aki átvehette a Nespresso Professional díját. Harmincéves kor alatt csúcsminőségű konyhát vezetni nagy felelősség és kihívás, elismerésre érdemes teljesítmény. A Mák érett ízlésű, egyedi utat járó konyhát visz, ami megfelel a nagy elődöknek is, de nem jön zavarba az újdonságoktól sem - értékelte a zsűri Mizsei munkáját.

Idén első alkalommal a Magyar Konyha magazin termelői díjjal jutalmazott három magyar termelőt. A díjakat Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottsága elnöke, valamint Vinkó József, a lap főszerkesztője adta át. Díjazták Sáfrány Lászlót, a Szilvásváradon található Első Hazai Halfüstölde tulajdonosát, a Kozmadombjáról érkezett Molnár Jánost faszenes kecskesajtjáért és a Tetétlenben található Kövér-tanya gazdáját, a mangalicatenyésztő Kövér Zoltánt is.

Vajda Péter, a Dining Guide étteremkalauz főszerkesztője a díjazott éttermekről szólva kiemelte: az alapanyagok, nyersanyagok minősége mellett kiemelt jelentőségű az elkészítés szakszerűsége, a tradíciók és a modern konyhatechnológiák vegyítése, az innováció, a tálalás, a harmónia, a kreativitás. A díjazott éttermek kiválasztásánál értékelték a szervizt és az ár-érték arányt is.

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's étterem kapta az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, 2011-ben az idei győztes Onyx, majd 2012-ben második alkalommal is a Costes nyerte el az Év Étterme címet.
A díjhoz idén csatlakozott a világ vezető konyakháza, a Hennessy, így a díj neve Hennessy-Dining Guide Év Étterme Díj lett.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés