Elit borok a szegedi Osztrák-Magyar Étteremben

Elit borok a szegedi Osztrák-Magyar Étteremben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Elit borozó az Osztrák-Magyar ÉtterembenAz Elitbor borászati szakportált az ország borkedvelői, borértői már jól ismerik. A Dlusztus Imre borszakíró által szerkesztett online magazin most a tettek mezejére lépett és létrehozta az Elitborker elnevezésű vállalkozást, mely elsőként az Osztrák Magyar Étteremben kialakított Elitborozó létrehozója és társüzemeltetője lesz. A Sóhordó utcai étteremben nyíló borozó egy teljesen újszerű Dél-alföldi vendéglátólánc első üzlete lesz.
Az újszerűség többek között abban rejlik, hogy a borozó egyúttal vinotéka is lesz, ahol palackozott borokat is árulnak a legkülönfélébb kiszerelésben kisker áron.
Tizenöt, az üzemeltető borszakértő által kiválasztott kiváló magyar pincészet igen jó ár-érték arányú borai szerepelnek a kínálatban, a pinceárnál alig drágábban. A borozóba a pincészetek közvetlenül szállítanak, megspórolva ezzel a köztes kis és nagykereskedelmi árrést.


A társüzemeltető Elitborker borkulturális szolgáltatóként határozza meg önmagát, így a forgalmazott borokra nem tesz kereskedelmi árrést, a pinceárra kizárólag az étterem tesz egy minimális, mondhatni jelképes árrést, hisz mint Papp Jenő üzletvezető elmondta, az étterem nem a borozóból és a borfogyasztásból szeretne megélni a jövőben sem, de azt joggal reméli, hogy a vendégek borozgatás közben meg is éheznek.

 

Egyedi újításnak számít az is, hogy a borzóba betérő vendégek a vinotékában megvehetik az általuk kiválasztott borokat, majd leülhetnek az asztalhoz és plusz 150 Ft dugópénzért elfogyaszthatják a boraikat. Ami esetleg megmarad, a palackot visszadugaszolva hazaviheti a vendég.

Ha valaki tudatos alapossággal szeretne megismerkedni a kínálatban szereplő borokkal, igen ötletes megoldás keretében teheti ezt meg. Minden héten tíz különböző borfajtából kínálnak fél decis poharakban kóstoló palettát 890 Ft-ért. A szőlőfürtöt jelképezve (4-3-2-1 bogyó) négy fehér, három rozé kettő vörös és egy kései szüretelésű bor lesz az Elitborozó fürtjében. A kóstoló lapon szereplő borokat hetente változtatják.

Az Osztrák Magyar Elitborozó október 21-étől várja a borbarátokat a Sóhordó utcában.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés