Éjféli napsütésben szikrázott a Paprikás Csirke- Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájékozódási Rali

Éjféli napsütésben szikrázott a Paprikás Csirke- Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájékozódási Rali - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Éjféli napsütésben szikrázott a Paprikás Csirke-
Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájékozódási Rali

Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájákozódási Rali, amelyen összesen 30 személy vett részt. A Magyarországon, Szlovákián, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, Észtországon, Finnországon, Svédországon és Norvégián át egészen az Északi-fokig tartó versenyen minden egység sikeresen célba ért, és meghódította a kontinens legészakibb pontján található Északi-fokot.

A verseny teljesítette jótékonysági akcióját is: ruházatot és tartós élelmiszereket osztott szét Felsőzsolcán árvízkárosultaknak a Lucullus BT, a Fjallräven, a HanWag, a Primus és a ChocoMe jóvoltából.
Paprikás Csirke tizenegyedszerre is + a helyi konyhák megismerése
A versenyen részt vett Turóczi Gábor „Extrém Szakács” is, aki az ötfős „Ták Mozsno” csapattal együtt elkészítette a XI. Paprikás Csirkét a magyar kultúra tiszteletére. Az étel az éjjeli napsütésben szikrázott Európa „csúcsán”, ezután a magyarok legjellegzetesebb italával, a pálinkával öblítették le.
Az Extrém Szakács emellett paprikás krumpli t is főzött a svéd-finn határon, valamint  fine dining stílusú rénszarvas-carpaccio elkészítésére is sor került barna mártással, vörösáfonya lekvárral és poláris kenyértallérral. Az ismerkedés a helyi konyhákkal folytatódott: az Extrém Szakács sós-medvecukor fagylaltot, jávorszarvas fasírtot, rénszarvas parizert mocsári hamvas szederrel, uborkás-mártásos sült virslit, csokis mustárt és a „muikku” névre hallgató oului sült tavi apróhalat is megkóstolta.
„A skandináv és a finn konyha kiváló, finom ételekből és kiváló minőségű alapanyagokból áll, csak sajnos erről nagyon kevesen tudnak. Örülnék, ha hozzám hasonlóan valaki rénszarvas pörköltet készítene a világban, s ha Magyarországra érne, biztosan ott lennék egy kóstolásra” – mondta el Turóczi Gábor. „Örülök, hogy újabb gasztronómiai akciónk is sikeres volt” – tette hozzá.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés