Dupla-arany minősítést kapott a mexikói tequila

Dupla-arany minősítést kapott a mexikói tequila - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Dupla-arany minősítést kapott a mexikói tequila

A legkiválóbb alkoholok San Francisco-i versenyén, vak zsűrizésen szereztek elismerést az el Jimador tequilák. A hazánkban is elérhető Reposado kettős arany minősítést, az Anejo arany fokozatot kapott. A 100% agavéból készülő nedű már második alkalommal hozta el a legnevesebbeknek szóló elismerést.

Megerősítést nyertek a mexikói tequila készítői: a gondosan ápolt tradíciók és a különleges erjesztési folyamat mesteri ötvözetével érlelt ízeknek nem lehet máshol a helye, csak a legkiválóbb alkoholok sorában. A bírák egy olyan vak, többszintű pontozási rendszert fejlesztettek ki, amelyet alkalmazva senki sem vádolhatja őket elfogultsággal.

Idén az el Jimador tequilák 61 különböző országból benevezett 1215 ital közül kaptak arany-minősítést. Az alkoholok szakértőiből álló zsűri az azonos kategóriába eső nedűk rangsorolására alkotta meg a kettős fokozatokat, ezzel kiemelve a legjobbakat. Így kapott dupla-arany minősítést a Reposado, amelyet minimum 60 napig érlelnek tölgyfahordóban, így fokozva a tequilák utánozhatatlan ízvilágát. A borostyán színű, arany minősítést nyert Anejot pedig több mint 12 hónapig érlelik fehér tölgyfahordókban, amely után a vanília és caramell ízjegyek fedezhetők fel benne.

Hazánkban a tequilát általában citrommal és sóval vagy naranccsal és fahéjjal fogyasztják, a minőségi mexikói párlat kortyolásánál azonban ez hiba lenne. Hiszen ezek a kiegészítők pont az ital teljes, élvezetes ízét nyomnák el.

Az el Jimador a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés