Bornapokra invitál Hollókő

Bornapokra invitál Hollókő - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bornapokra invitál Hollókő

Többek között azt is megtudhatjuk, mi az a macsánka, ha ellátogatunk Palócföld szívében található Hollókőre április 29-30-án, az V. Hollókői Bornapokra. Az Ófalu romantikus kis utcáinak találkozásánál, az alsó kútnál várják szeretettel immár ötödik alkalommal a borkedvelőket, borkóstolókat és a világörökségi településünkre ellátogató minden vendéget.

Hollókőn, mint minden hagyományosan gazdálkodó faluban nagy hagyománya van a borkultúrának, annak dacára, hogy a település nem a borai miatt ország, illetve világhírű.
A szép borok és a gasztronómiai ínyencségek mellett kézműves vásárral hangulatos programokkal és muzsikával illetve Bornapi Utcabállal kedveskednek mindenkinek. A rendezvény ingyenesen látogatható, a borok pedig a helyszínen megvásárolhatók, ajándékként is igen népszerű hollókői borospoharakban lehet megkóstolni. A rendezvény vasárnap és szombaton is délután 14.00 órától kezdődik és belenyúlik az estébe, viszont a nemes borokat már déli 12.00-től el lehet kezdeni kóstolgatni.
S hogy mi is az a macsánka? Hát….el kell menni és meg kell kóstolni, minden család egyébként is másként készíti. Segítségül: paprika van benne és krumpli is. Aki pedig frissen sütött tepertőt szeretne kóstolni, az sem fog csalódni!
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés