Csúcsborok és csúcsgasztronómia a tengerjáró hajókon

Csúcsborok és csúcsgasztronómia a tengerjáró hajókon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Csúcsborok és csúcsgasztronómia a tengerjáró hajókon

Hány palacknyi borral indulnak útnak a tengerjáró hajók, és lehet-e a fedélzeten különleges ételeket kóstolni? A Trend FM Borjour című bormagazin műsorából minden kiderül.

Hogy a szerelem nem korosztályhoz kötött, arra jó példa a N-U-R Neckermann Utazás Kft. törzsutasa, Kékesi Gábor, aki 60 évesen szeretett bele a tengeri hajózásba. Azóta legalább 20 hajóúton vett részt szerte a világban, és a napokban egy újabb mediterrán hajóútra indul, egyszerűen nem tud betelni a műfaj szépségeivel.

Tapasztalata szerint a 250-330 méter hosszú, 10-16 emelet magas hajók elképesztő luxust sugallnak, belső kialakításuk rendkívül impozáns, a közösségi terekben süppedő szőnyegek, kényelmes bútorok csábítanak hosszas üldögélésre. Tengeri betegségtől nem kell tartani, hiszen az úszó óriásokat stabilizáló berendezések igyekeznek egyenesben tartani, ha mégis bekövetkezik a rosszullét, azt a recepción kapott tablettával lehet orvosolni. A gasztronómiai kínálatra sem lehet panasz: a bárok és éttermek a nap 24 órájából legalább 20-ban nyitva vannak, mindig van tehát hol csipegetni, az ínyencek külön térítés ellenében tematikus éttermeket is kipróbálhatnak. Kékesi Gábor úgy véli, a kínálatban a borrajongók sem fognak csalódni, a kínálatban egyszerűbb, 18 eurós tételek éppúgy szerepelnek, mint az ínyenceknek való, 150 eurós különlegességek. A szervezett vagy egyéni kirándulások során a jellegzetes helyi borok megkóstolása ritkán marad ki a programból.

Hogy a hajózás a hedonizmusról éppen úgy szól, mint a világlátásról, azt Molnár László, a Fricska Gastropub sommelier-je is megerősítette a műsorban. A szakember elárulta, hogy a nagyobb hajók 40.000 palackkal a fedélzetükön indulnak útnak, mindegyik tételből legalább 200 üveggel készülnek, hiszen esténként a szórakozásé, kikapcsolódásé a főszerep. Amikor az útvonal borvidékek mellett halad el, gyakran tartanak az adott típusra épülő tematikus borkóstolókat, borvacsorákat, melyekre nagy az érdeklődés.

Forrás: https://turizmus.com/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés