Százezer vendéget várnak a csabai kolbászfesztiválra

Százezer vendéget várnak a csabai kolbászfesztiválra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Százezer vendéget várnak a csabai kolbászfesztiválra

Több mint százezer vendéget és 450 kolbásztöltő csapatot várnak az október 28-án kezdődő csabai kolbászfesztiválra. Az idei, immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál folytatja a már jól bevált hagyományokat, vagyis továbbra is a helyi gasztronómia csúcsát jelentő csabai kolbász köré épülnek a programok.

Ismét lesz számtalan disznóvágási bemutató, élelmiszeripari kiállítás a városi sportcsarnok területén. A legfőbb attrakciót, vagyis a kolbászkészítő versenyt szombaton rendezik, amelyre hetekkel ezelőtt le kellett zárni a nevezést helyhiány miatt - mondta el Hégely Sándor, a fesztivál igazgatója szerdán az MTI-nek
A négynapos rendezvény mintegy "ráhangolásaként" már október 21-től három napon keresztül délelőtt 11 és 12 óra között ingyenes kolbászkóstolót tartanak az egyik helyi étteremben. A Békéscsabára látogató vendégek számtalan kolbászárustól is megvásárolhatják a fesztivál helyszínén a "csabaikumot", sőt a rendezvény utolsó napján, vasárnap délben fél áron vásárolhatják meg a csabai kolbász, hurkát és a cigánkát.
A fesztivál igazgatója közölte, hogy a szervezők 100 kilogramm száraz kolbászt ajánlanak fel az iszapkatasztrófa károsultjainak, amelynek elszállításáról is ők gondoskodnak.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés