A kőszegi Tóth Pincészet borai kapták a Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál legrangosabb elismeréseit: egy 2012-es évjáratú Chardonnay nyerte el Bük Város Bora címet.

Az újonnan megválasztott Fesztivál Bora kategória elsőségét  szintén 2012-es évjáratú Cabernet Franc szerezte meg a pincészet borai közül. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a fesztivál nyitónapján került sor, ekkor mutatták be a Fesztivál Bora és Bük Város Bora verseny díjazottjait. A versenyben részt vevő borokat 20 pontos bírálati szempontrendszer alapján pontoztak.

Az idei év újdonsága, hogy első alkalommal került kiválasztásra egy társadalmi zsűri által a Fesztivál Bora, amellyel a szervezők szeretnének hagyományt teremteni. Bük Város Borát szakmai zsűri értékelte, melynek rangját emelte, hogy a nyertes borból 600-800 palackkal - reprezentációs célból - a város is rendel. A borversenyre 6 borászat 17 bora nevezett – a fehér- és vörösborok mellett rozé és siller is szerepelt a zsűri által mustrál tételek közt.

A borválasztás a Kőszegi Borbarát Hölgyek asszisztálásával zajlott.

Bük Város Bora díjazottjai:

1.      Tóth Pincészet - Chardonnay 2012

2.      Alasz Pincészet - Kékfrankos 2013

3.      Tóth Pincészet - Cabernet Franc 2012

Fesztivál Bora díjazottjai:

1.      Tóth Pincészet - Cabernet Franc 2012

2.      Tóth Pincészet - Kékfrankos 2012

3.      Polgár Pincészet - Chardonnay 2011
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés