Vízben, borban orvosság Bükön




A bor gyógyító hatásáról már az ókorban is könyveket írtak. Használták sebkezelésre, fejfájás ellen, gyomorbajok gyógyítására. A tokaji eszenciát még a XX. században is patikákban árulták gyógyító hatása miatt. És hogy mennyiben járul hozzá az egészséghez és a gyógyuláshoz egy jó bor és hazánk egyik legjobb összetételű gyógyvize?

Azt mindenki megtapasztalhatja, aki ellátogat a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Gyógy- Bor Napok - Büki Gasztro Fesztiválra, július 24-27. között.

A rendezvény 0.napján választják meg Bük Város Borát, majd az elkövetkező napokban nívós koncertek színesítik a büki nyárestek programját. Csütörtök este fellép a Ghymes együttes, pénteken a Barabontó és a Firkin, valamint a zárónapon Retro Party kínál fergeteges szórakozást. A gyerkőcöket bábszínház, interaktív kalózparti és sok-sok játék szórakoztatja. A gasztronómiai vonalat helyi mester- és lelkes amatőr szakácsok képviselik. A Gasztro Udvarban büki specialitások és tájjellegű ételek kerülnek bemutatásra és természetesen borokból sem lesz hiány. A rendezvény háziasszonya a népszerű televíziós személyiség, Kandász Andrea. A programokra a belépés díjtalan!



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés