A Borra-való együttes bemutatkozó riportja

A Borra-való együttes bemutatkozó riportja - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A Borra-való együttes bemutatkozó riportja

Riporter: Gyakran fordul elő, hogy barátokkal, ismerősökkel vendéglőbe, de talán még szívesebben egy hangulatos borospincébe megyünk kikapcsolódni... Hogyan kapcsolódhat ehhez az Önök formációja, a máris kedvelt Borra-Való Együttes??:-))

Borra-való: együttesünk bordalokat ad elő szórakoztató, pajkos formában....remekül megálljuk a helyünket, akár pincekoncerteken akár élő céges rendezvényeken...
A bordalokról tudni kell, hogy része a magyar kulturának, hagyományainknak..

Riporter: Más ez, mint a magyar nóta? Igazából az én korosztályom, és a fiatalabbak, már nem nagyon ismerik a magyar nótát ( cigányzenét), hogy őszinte legyek, ezek minket nem is nagyon hoznak "hangulatba"...Engem legalábbis..:-))

Borra-való: bordalnak hivjuk mindazon dalokat, melyeket borozás közben énekelünk, fogyasztásra biztatnak, komoly vagy tréfás módon fejezik ki a mámoros hangulat által kiváltott érzelmeket, gondolatokat..
A bordalok éneklési alkalmai megszámlálhatatlanok hagyományos alkalmak, bálok, mulatságok, szüret és családi, ünnepi népszokások.

Riporter: Mulatós dalokat írtok...? Vagy inkább költői, elgondolkodtatóbb művek szerepelnek a repertoárban???

Borra-való: Nem magyar nótákat éneklünk, hanem bordalokat. Népies folkos jelleggel, hiszen akad köztük népdal, de saját szerzemény is, sőt feldolgozást is játsszunk
Szórakoztatva gondolkodtatni. Bor mellett a mámoré a vezető szerep és vigadni szeretne mindenki borozás közben, ezért a dalaink vidámak, pörgősek, közösségi élménynek számítanak.
Borozás és zenélés közben a mámoré a szerep, mi csak megszólaltatjuk...

Riporter: Uhhhhh...Nem ér rá valamikor?? :-)))))
Ez vicc volt, jön a komoly kérdés...Jól sejtem, hogy a dalok a régi magyar népzenei alapokon nyugszanak, de a modern kor zenei igényei szerint, ill a mai nyelvhasználatot figyelembe véve készülnek???

Borra-való: a viccet is szeretjük, a műsorunkban erős része van a humornak is...nem is lehet másképp.. borozás és zenélés közben az improvizálás csak úgy folyik belőlünk:-)
Népdalok, saját dalok folkos hangvételben, közönséggel együtt éneklés..
Kis csapatunk egyébként nagyon gazdaságos - négyen vagyunk, egy nő és három férfi azaz gitár, hegedű, ütőhangszerek és ének...

Riporter: Nekem személy szerint nagyon tetszik az ötlet, hogy a közönség is bekapcsolódik az örömzenélésbe....Nyilvánvalóan a közben elfogyasztott minőségi nedű segít ebben, így szokott ez lenni??

Borra-való: akusztikusan is megszólal a csapat azaz hangosítás sem kell....megyünk oszt zenélünk:-)
a bor mindig jó!

Riporter: Hol láthatjuk hallhatjuk a kis csapatot legközelebb??

Borra-való: A közönséggel legközelebb Pannonhalmán találkozunk a Viator borbárban egy céges rendezvényen. Szíves figyelmébe ajánljuk a borfogyasztóknak, borászoknak a honlapunkon lehet belőlünk szemezgetni:
www.borra-valo.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés