Az MT Zrt. veheti át a bormarketinget

Az MT Zrt. veheti át a bormarketinget - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Az MT Zrt. veheti át a bormarketinget

Hideg zuhanyként érte a magyar borásztársadalom nagy részét a számukra teljesen váratlan hír: a kormány a közösségi bormarketingre fordítható pénzek alapját képező forgalomba hozatali járulék megszüntetéséről döntött. Decemberben még a bormarketingre fordítható összeg felhasználásáról egyeztetett a szakminisztérium.

A kormány felhívja a vidékfejlesztési minisztert, hogy a bor forgalomba hozatali járulékfizetési kötelezettség megszüntetésére irányuló jogszabályokat készítse elő - többek között ezt az utasítást is tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent dokumentum.
A legújabb döntés váratlanul érte a borászokat, hiszen a pincészetek képviselői decemberben is a járulékból befolyó összeg felhasználásáról egyeztettek a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárával - nyilatkozta az InfoRádió kérdésére Jásdi István. A Pannon Bormíves Céh elnöke, aki a Magyar Független Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetségének (Vindependent) elnökségi tagja is, elmondta: abban bíznak, hogy a hír nem igaz, hiszen az elmúlt hónapokban zajló kormányzati egyeztetések alapján teljesen másra számítottak.
Jásdi István kiemelte, hogy a szakminisztériummal folytatott egyeztetéseken az a négy szakmai szervezet vett részt, amelyek a magyar szőlőtermesztés és borászat egészét képviselik (a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Magyar Szőlő- és bortermelők szövetsége, Vindependent, Pannon Bormíves Céh).
A határozat a közösségi agrár- és bormarketinggel kapcsolatos állami feladatok ellátásáról is dönt. A dokumentumban ez áll: "A kormány egyetért azzal, hogy a közösségi agrár- és bormarketing tevékenységgel kapcsolatos feladatokat az Agrármarketing Centrum helyett a Magyar Turizmus Zrt. lássa el. A kormány felhívja az érintett minisztereket, hogy a feladatok átadásával kapcsolatos részletes előterjesztést készítsék elő, annak figyelembevételével, hogy a közösségi agrár- és bormarketinggel kapcsolatos szakmai felügyeletet továbbra is a vidékfejlesztési miniszter látja el." A végrehajtás határideje: 2012. március 31. (www.inforadio.hu)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés