Boros rendezvények, fesztiválok Badacsonyban és Balatonalmádiban

Boros rendezvények, fesztiválok Badacsonyban és Balatonalmádiban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Boros rendezvények, fesztiválok Badacsonyban és Balatonalmádiban

Az idei nyári szezonban is - akár jó, akár rossz az időjárás – az állandóan nyitva tartó pincék mellett borfesztiválok is várják a Balaton mellett pihenőket. A boros rendezvényeken a magyar bortermelők legjobbjai kínálják termékeiket, köztük borversenyeken nyertes boraikat is az érdeklődőknek.

A borászok közül sokan személyesen kínálják borainkat miközben elbeszélgetnek a vendégekkel és a régi és új borbarátok kérdéseire is válaszolnak.

A Badacsonyi Borheteket július utolsó két hetében tartják Badacsonyban a Móló parkban. A most héten, de a most következő héten és hétvégén azaz a július 31-ig zajló rendezvényen még sokan részt vehetnek és megkóstolhatják a badacsonyi borokat, amelyek saját karakterrel bírnak, így hát nem véletlen, hogy azokat az Istenek nektárjának is nevezik. Az alábbi borászatok, pincészetek kínálják legjobb nedűiket: Bazaltbor - Laposa Pincészet, Borbély Családi Pincészet, Csanádi Pincészet, Első Magyar Borház - Szeremley Pincészet, Imre Borpince, Léránt Pince, Málik Zoltán, Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Sipos Borház, Szent György Pince, Varga Pincészet, és Villa Sandahl Pincészet.
A szórakoztató, vidám eseményeken, koncerteken kívül állandó programok is várják a vendégeket Badacsonyban, ilyen a régiójáró busz, a hegyi túra - nosztalgia terepjáróval, a városnéző kisvonat, valamint több kulturális lehetőség is.
Az Egry József Emlékmúzeumban megcsodálhatják a Balaton festőjének képeit, illetve a Chagall litográfiai kiállítást; a hegyen lévő Szegedy Róza Házban pedig a házaspár (Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor) legendás szerelmét és életét idéző, korabeli berendezésekkel, irodalomtörténeti kiállítással ismerkedhetnek a látogatók.

Balatonalmádiban pedig szinte egész augusztusban boros programok várják a látogatókat. A Hungaricum Fesztivált 2011. július 29- augusztus 2. között rendezik meg a Szent István sétányon, a Wesselényi strand előtt. Majd rá két nappal ugyancsak a Szent István sétányon augusztus 5-vel indul az  Almádi Borfesztivál, amely augusztus 21-ig tart.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés