A Debreceni Borozó szakmai folyóirat tesztjein legjobb eredményt elért húsz borászat mutatja be 60 borát szombaton, a II. Debreceni Bormustrán - közölte Kovács Pál, a Debreceni Borozó lapkiadójának és a Debreceni Borbarátok Társasága Egyesületének elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón a cívis városba

Forrás: MTI
A hazai borászatok mellett három felvidéki vendégborászat további hat borát is megkóstolhatják az érdeklődők - tette hozzá.

Kovács Pál elmondása szerint óriási az érdeklődés a II. Debreceni Bormustrára, gyakorlatilag néhány nap alatt elővételben majdnem teljesen elfogytak a jegyek Kelet-Magyarország legnagyobb boros seregszemléjére, amelyet az idén a Déri Múzeumban rendeznek meg.

A szakember szerint ez az érdeklődés is jelzi: egyre többen értik meg lapjuk hitvallását, miszerint "támogassunk minél több magyar borászt a Kárpát-medencében, azért, hogy az őseink által örökül hagyott páratlan adottságokkal ismét jól gazdálkodjanak a minőségi borok készítésében".

A bormustrán a mátrai borvidékről Ludányi András Pincészete, Szőke Mátyás Pincészete, Benedek Péter Pincészete, a Bárdos és Fia Pincészet; az egri borvidékről a Thummerer Pince, a St. Andrea Pincészet, a Kovács Nimród Pincészet, a Gál Tibor Pincészet, az Egri Borvár - Tóth Ferenc Pincészet, a Bolyki Pincészet, a Gróg Buttler Pincészet és a Kőporos Pincészet; a tokaji borvidékről a St. Tamás Pincészet, a Barta Pince, a Tokaj Classic Pincészet, a Disznókő Birtok, a Hétszőlő Birtok, a Patricius Pincészet, a Chateau Dereszla és a Dorogi Testvérek vesznek részt.
A debreceni bormustrán a Felvidék az idei díszvendég, ahonnan a Mátyás Pince, a Kasnyik Pince és a Strekov 1075 Pince képviselteti magát.

A programot tovább gazdagítja ifj. Szepsy István előadása: a Déri múzeum különtermében Portugália borászatáról és boraiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A borok mellett a borkorcsolyát a régió vezető étterme, az IKON szolgáltatja - mondta el a sajtótájékoztatón Kovács Pál.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés