Borangolás pincéről-pincére Miskolcon

Borangolás pincéről-pincére Miskolcon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Borangolás pincéről-pincére MiskolconMiskolc legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja, a VIII. Avasi Borangolás zenei és kulturális programokkal, pódiumbeszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal, borászokkal várja az érdeklődőket május 9–11. között.

A rendezvény szakmai programokkal kezdődik. Május 9-én rendezik meg a Miskolc Város Bora borversenyt, melynek a héten átadott Avasi Bortanya ad otthon. Az Avasi Présháznál nyilvános borházasítási borversenyt tartanak a Bükki Borvidék borászainak boraiból, és lesznek előadások és borkóstolók is.

Május 10-én és 11-én ismét életre kelnek az avasi pincesorok, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, közel 70 helyi gazda és országosan ismert borász kínálatával. A fesztivál három útvonalán számos gasztroműhely biztosítja a kulináris élményeket és lesznek gasztroshow-k is, ahol olyan sztárséfek, mint Bernáth József, Pauli Zoltán, Dudás Szabolcs vagy Pataky Péter helyben készítik el a Borangolásra megálmodott fogásaikat.

A borangolók pincéről pincére járva számos helyen találkozhatnak majd utcazenészekkel, előadókkal, zenekarokkal. A Kisavason felállított Miskolc Motors Jazz színpadnál a jazz és swing kedvelői szórakozhatnak többek között. A Nagyavason idén először várja nagyszínpad az érdeklődőket.

Az Avasi Bormúzeum is megtelik élettel, és a fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszínén, az avasi református templomban is várják a zenekedvelőket. Akit inkább a próza érdekel, azok pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt az Avasi Cellariumban.

A gyerekeket kézműves foglalkozások és egy hat állomásból álló Bandukoló túra várja, ami egy matricagyűjtő kaland, izgalmas játékokkal, jutalom szörppel és a végén meglepetés ajándékkal.
A fesztivál minden programja ingyenes.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés