Bor- és ínyenckrém kóstoló fesztivál a Symbolban

Bor- és ínyenckrém kóstoló fesztivál a Symbolban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bor- és ínyenckrém kóstoló fesztivál a Symbolban

Szarvasgombás, kaviáros, libamájas, rizlinges, aszús, padlizsános, magyaros és mediterrán – ki tudná felsorolni, hányféle finomság létezik, amelyet borkorcsolyaként érdemes (finom) kenyérre kenni. A borászok általában kitűnő szakácsok is – legalábbis ez derült ki Őszy-Tóth Gábriel könyvéből és a tavaly megrendezett hasonló gasztronómiai happening alkalmából, amelyen Juhász Attila mutatta be borát és snidlinges füstölt pisztrángos krémjét.

Az idén 43 borhoz 43 féle borászok által kitalált kencét, azaz kenyérre kenhető ínyenckrémet kell illeszteni – melyik finomság melyik nedűhöz illik? Ezt lehet megtapasztalni kellemes zongoraszó kíséretében október 14-én a Symbolban, amint arról a szervezők kedden délelőtt adtak tájékoztatást.

A feltételek adottak: kellemes, az időjárástól független környezet, kitűnő borok és finom kence-ficék. Az újfajta krémes katonák és a borok megkóstolása után pedig éjfélig tartó buli veszi kezdetét.
Őszy-Tóth Gábriel nem rejtette véka alá, hogy már a határokon is kívül tekint: Varsó már szemet vetett a vállalkozásra, a bolgárok a vadászok által készített ételekkel akarnak kirukkolni, és az oroszok is érdeklődnek az ötlet iránt.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés