Beszédes borok, betyáros étkek a Mátraalján

Beszédes borok, betyáros étkek a Mátraalján - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Beszédes borok, betyáros étkek a Mátraalján

Első alkalommal rendezi meg a Mátrai Borbarátok Egyesülete a Mátrai Borvigasság – Beszédes Borok és Betyáros Étkek Fesztiválját augusztus 26-28-án Gyöngyöstarjánban. Az egyesület ezzel hagyományt szeretne teremteni azzal a céllal, hogy bemutassa és megkedveltesse a Mátraalján termelt és méltatlanul kevéssé ismert illatos borokat, valamint fellendítse a bor- és falusi turizmust a kistérségben.

A rendezvénynek évről-évre más-más mátraaljai település ad majd otthont, minden alkalommal a falura jellemző sajátosságokkal fűszerezve, erősítve a tájegység bemutatását, tartalmas kikapcsolódási lehetőséget teremtve a különböző korosztályoknak.
Az első, hagyományteremtő fesztiválon a nyitott pincék végigjárásán kívül láthatunk-hallhatunk betyáros faluébresztőt pandúrokkal, tarjáni lakodalmast, népi és vásári komédiákat, folklórprogramokat. Koncertet ad a Benkó Dixiland Band, a United együttes és Charlie, fellépnek az Operaházy Borlovagok. Gyöngyösről kedvezményes Volán-különjáratokat indítanak Gyöngyöstarjánba, s a rendezvény ideje alatt kedvezménnyel vehetők igénybe a környék megismertetésére szervezett kulturális és szabadidős, programok is. A részletes program elérhető a www.matraiborbaratok.hu weboldalon.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés