Bemutatkozik Berlinben a villányi és a somlói borvidék




A Budapest Bár zenekar koncertjeivel, borszakmai fórummal és a leghíresebb berlini szállodában rendezett borvacsorával mutatkozik be a német fővárosban a villányi és a somlói borvidék. A Magyar szüret nevű programsorozat célja a minőségi magyar bor németországi ismertségének növelése. A szervező a berlini magyar nagykövetség, amelynek kezdeményezésére 14 villányi és Somló-hegyi pincészet összesen 63 bort mutat be a német fővárosban.
A keddi szakmai fórummal német borszakújságírók, kereskedők, szakértők figyelmét kívánták felhívni a villányi régió és a Somló-hegy boraira. A kiállító neves pincészetek képviselői közül többen azt mondták az MTI-nek, hogy termékeik a minőséget és az árat tekintve is versenyképesek a nyugat-európai piacon, de a fogyasztók nemigen ismerik a magyar bort. A rendszerváltozás előtt a minőség helyett a mennyiségen volt a hangsúly, és az ágazat a Nyugat helyett a szocialista országokra koncentrált. Az utóbbi bő két évtizedben pedig nem volt eléggé szervezett és kitartó a marketingmunka ahhoz, hogy a magyar bor olyan átütő sikert érjen el, mint például a chilei - fejtették ki, hozzátéve, hogy az országkép formálásában hangsúlyos elem lehetne a bor.
A rendezvényen részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett: érdemes volna régiókra szabott marketingkampányokat is szervezni, hiszen a fogyasztók nem csupán például a francia bort, hanem a bordeaux-i borvidék termékeit keresik szaküzletekben, áruházakban.
A berlini magyar nagykövetség 2011-ben szervezett először szüreti napokat. Akkor a villányi mellett a tokaji borvidékről hívtak meg pincészeteket. A második Magyar szüret programjai hétfő este kezdődtek egy borvacsorával, amelyre német politikusokat, újságírókat és gazdasági, társadalmi szervezetek képviselőit hívták meg. Fellépett a Budapest Bár zenekar, amely a keddi, szakmai nap végén Németh Jucival és Keleti Andrással kiegészülve ismét koncertet ad a berlini magyar nagykövetségen. A rendezvénysorozatot egy újabb vacsora zárja szerdán a Hotel Adlonban, Berlin leghíresebb, legelegánsabb szállodájában.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés