Bécsi bortúrák

Bécsi bortúrák - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bécsi bortúrák

Bár egy bortúra általában elsősorban a kóstolásról szól, az idén harmadik alkalommal, a mostani hétvégén sorra kerülő borászati rendezvénysorozat sokkal több ennél. A borkedvelők az osztrák főváros sok évszázadra visszanyúló hagyományaival és magukkal a borászokkal is megismerkedhetnek.

Az érdeklődők megtudhatják például, hogy melyik ételhez milyen ital illik, hogyan kell az egyes fajtájú borokat a legjobban tárolni, mitől olyan különlegesek az itten hegyvidék nedűi, vagy, hogy miben különböznek a grinzingi borok az Oberlaaból, Sieveringből, Ottakringből vagy Nußdorfból származóaktól.

A látogatók szőlészetenként 5 euróért végigkóstolhatják a borászatok válogatott kínálatát és megtudhatnak minden fontos információt egy-egy gazdaság vezetőjétől. „A túrákkal lehetőséget szerettünk volna teremteni arra, hogy az érdeklődők ne csak megismerhessék, hanem meg is szerethessék a város környékének borait“ – hangsúlyozta Robert Fitzthum, a bécsi mezőgazdasági kamara igazgatója.
Hogy a kóstolásban az autóvezetés senkit ne tartson vissza, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien külön shuttlebuszokat indít Bécs 19. és 21. kerületének borászataihoz. A menetrend a www.wienerwein.at internetes oldalon található.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés