A legjobb pálinkákat díjazták Gyulán

A legjobb pálinkákat díjazták Gyulán - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A legjobb pálinkákat díjazták Gyulán

Magyarország Legjobb Pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett; a díjat a XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár keretében Gyulán ítélték oda szombat este. A szervezők tájékoztatása szerint, összesen 106 arany-, 155 ezüst-, valamint 189 bronzérmet, és a kategóriagyőzteseknek 20 Champion-díjat ítéltek oda.

Az Ország Legjobb Kereskedelmi Főzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde Kft. nyerte el, s ők készítették az ország legjobb pálinkáját is, melyet december 6-án, a IV. Szent Miklós Pálinkaünnep keretén belül megőrzendő nemzeti kincsként elhelyeznek Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
A Társadalmi Zsűri Különdíját a Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta. A hagyományos pálinkafesztiválon a gyulai várkertben több mint 30 ezren vettek részt. A rendezvény nemcsak az ország, hanem a világ egyik legnagyobb gyümölcspárlat-rendezvénye és szakmai megmérettetése.
A programsorozat kiemelkedő része volt a XIX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny, melyre idén 9 ország több mint 800 mintát nevezett. A benevezett párlatok nyilvános érzékszervi zsűrizése két napon át tartott. Az érmekről és kategória győztesekről egy 29 szakértőből álló zsűri döntött
A versenyszabályzat értelmében, ha legalább 30 versenyminta érkezik minimum 10 nevezőtől, akkor a pontszámok alapján Országgyőztes hirdethető. Így idén a DiBonis Winery kapta meg a Szerbia Országgyőztes díjat. A Románia legeredményesebb versenyzője díjat Ambrus Levente, Szlovákia legeredményesebb versenyzője díjat a Fruit Distillery Cooperation nyerte el.

Idén a legtöbb, 14 aranyérmet a szerbiai DiBonis Winery érdemelte ki, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. 10, a Kisrét Manufaktúra Kft. 7, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a Vitalis Kft./Márton Pálinkafőzde 6-6 arany minősítést kapott.
A legtöbb ezüstérmet a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. vehette át 15 elismerésével, míg a legtöbb bronzot 9-9 minősítéssel megosztva szintén a gyulaiak és a DiBonis Winery kapta.


Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés