A badacsonyi borászok személyesen kínálják a borvidék 155 borát szakmai partnereik és a nagyközönség részére az budapesti New York Palotában március 19-én, ahol az őshonos magyar fajta, a Kéknyelű lesz a középpontban.

Az egyedülálló összborvidéki bemutatkozás példás összefogás eredménye, amely immár harmadik éve valósul meg a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület koordinálásával és a badacsonyi borászok aktív közreműködésével.

„Referenciaértékűnek tartjuk az itt történő közös borvidéki bemutatkozást" – mondta Part Imre, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke.

A rendezvényen a Badacsonyi Borvidék 31 borászatának 155 borát lehet majd megkóstolni. Annak érdekében, hogy a résztvevők a badacsonyi kínálat legjavával találkozzanak, egy helyi borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat. A rendezvénynek immáron harmadik éve a borvidék támogatója, a legendás New York Kávéház ad otthont.

A rendezvény kiemelt fajtája a Magyar Értéktárba nemrég bekerült Badacsonyi Kéknyelű lesz, amelyből minden pincészet elhozza a saját büszkeségét. Ezt az őshonos magyar szőlőfajtát szinte kizárólag a Badacsonyi Borvidéken termesztik, ezért a szervezők joggal nevezhetik a március 19-i rendezvényt a világ legnagyobb Kéknyelű kóstolójának. A kóstolót megelőző sajtótájékoztatón a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szakembere tart előadást a fajtáról. A Kéknyelű mellett további borvidéki különlegességekkel is lehet majd ismerkedni az eseményen, mint például Rózsakő, Vulcanus, Zeus vagy Budai zöld.

Info: www.kostolo.badacsony.com.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés