Rozmaringos báránygerinc faszénparázson - recept

Rozmaringos báránygerinc faszénparázson - recept - 5.0 out of 5 based on 3 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Rozmaringos báránygerinc faszénparázson, fóliába csomagolt burgonyával - recept 

A báránygerincet rozmaringgal, olajjal, sóval, borssal pácoljuk be (a sót csak az utolsó pillanatban tegyük rá). Szépen felsorakoztatjuk a báránybordákat a grill rácsra, a burgonyákat alufóliába tekertjük. Ha van rá lehetőségünk együtt is megsüthetjük őket a faszénparázson, ha nincs elég helyünk, sorban egymás után tegyük ezt meg. Egy edénybe tejfölt teszünk, hozzáadunk egy kis szeletelt snidlinget, sóval ízesítjük, és jól összekeverjük. Ezt majd a burgonya közepébe fogjuk belekanalazni.
A húsokat és a burgonyákat sülés közben többször is átfordítjuk. Ízlésnek megfelelően süthetjük a báránybordát angolosra is és jól átsütve is tálalhatjuk. Ha kellően átsült a burgonya, egy vágódeszkán késsel megnyitjuk a tetejét, tányérra tesszük és a korábban elkészített tejfölös-snidlinges öntetünket elosztjuk a burgonyákon. A húsokat a krumplival együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, és Kádár-Németh Matild mesterszakács a Fehértói Halászcsárda teraszán Rozmaringos báránygerincet süt faszénparázson. A nyári, grill étel körete fóliába csomagolt snidlinges-tejfölös burgonya lesz.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés