Szabadlábra helyezték Chef László által elfogott csalót

Szabadlábra helyezték Chef László által elfogott csalót - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szabdlábra helyezték a Séf László által elfogott csalót

Chef Laszlo Jun. 24. 2007

Megjelent angolul a helyi újságban (Santa Monica Mirror Június 16.)

Mindenki felháborodására, Június 11.-én Kathleen Legaspit a bíróság szabadlábra helyezte! A beverly hillsi bíróság a 30 ezer dolláros váltságdíjjat elengedte és Legaspi szabad emberként távozott a börtönből. A híressé vált honlap (www.superripoff.com) állandó friss hírekkel számol be a csaló további életéről. Többek között azt is olvashatjuk hogy Kathleen a szabadságát azzal ünnepelte, hogy már az első héten elkezdte azt amihez a legjobban ért. A Csalás. Megdöbbentő és ugyanakkor elgondolkodtató hogy milyen az amerikai törvényhozás!  Június 3.-án, 72 napos előzetes letartoztatás után Kathleen Legaspi bűnösnek vallotta magát a beverly hillsi bíróságon. A többszöri csalással vádolt fülöp-szigeteken született Legaspi, megtörve és könnyét törölgetve vallotta be bűnösségét. A bíróság 3 évi feltételes szabadlábra és a kicsalt összegek visszafizetésére itélte. Azonban ha feltételes szabadlábon bármilyen törvényt megsért, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat, és mivel nem amerikai állampolgár a börtönt deportálás követheti. A bíró azt is elmondta hogy a három évet szoros örizetben kell majd letöltenie, munkát és a lakhelyét is az erre kijelölt rendőr szabja majd meg. Minden lépését figyelik majd, amúgy ez a rendőr fog megbizonyosodni arról is hogy a kicsalt összeget 9 hónapon belül visszafizesse. Kathleen Legaspit márciusban kapta el az FBI azok után hogy felfigyeltek egy Magyar származású szakács, Szűcs László honlapjára. "Az FBI a honlapomat olvasva vezette a nyomozást", mondja el a szakácsfiú akinek a hőstettéről számos magyarországi és amerikai újság, többek között a Los Angeles Times főoldalon számolt be. A Siófoki születésű személyi szakácsnak, Kathleen hamis csekkel fizetett, majd László kisebb nyomozásba kezdett és egyre több póruljárt embert talált. Létrehozott egy honlapot, azért hogy mindenki megtudja a történteket, majd a honlapon olvasni lehetett Kathleen szinte minden lépését. Santa Monicai letartóztatásánal kiderült hogy a huszonnégy esztendős Legaspi 2004 óta körözte az FBI. Hollywoodi kapcsolatokra és millio dolláros Nike munkákra hivatkozva csalt ki pénzt fényképészektől, modellektől és szinészektől is. Hamis csekkeket adott ki, megnyerő, bájos modora megtévesztett mindenkit.
"Nem vagyok elégedett a bíróság itéletével!" Mondja László. "Ha Kathlennek nem lenne 30 ezer dolláros váltságdíj a fején egy másik ügyből kifolyólag, akkor már akár holnap délután az utcán sétálhatna. Ez is csak itt történhet meg, itt a liberalis Californiában."
Az érdekesség az, hogy a Legaspi elfogása elég nagy port kavart föl és ennek ellenére is a bíróság nevetséges itéletet hozott. Újra bebizonyosott hogy az amerikai börtönök túlzsúfoltsága miatt szinte csak a gyilkosok kapnak megérdemelt büntetést, na meg Paris Hilton. Legaspi egyébbként egy börtönbe csücsült a Hilton lánnyal.
"Nem adjuk fel, a Kathleen életéről és az egész ügyről könyvet írunk. Szűcs László és Sandra Slate, egy közismert írónő összeállt egy sikeres könyv reményében. Szerintük az ügy annyi embert érintett hogy a könyv sikere előre megjósolható. A könyv jövő év első felében az amerikai üzletek polcán lesz.

Egy újabb magyar hős amerikában

Egy harmincnégy éves magyar szakács segítségével fogott el egy körözött bűnözőt az FBI Kaliforniában. Szűcs Lászlót átverték, munkáját nem fizették ki. Mint kiderült: nincs egyedül, megbízója több embert is felültett. A rendőrség tehetetlen volt, a harmincnégy éves fiatalember azonban készített egy weboldalt, amelynek segítségével az FBI tetten érte a körözött személyt. Egy újabb magyar hős amerikában: tettéről a Los Angeles Times címlapján is megemlékeztek.

Egy harmincnégy éves magyar szakács segítségével fogott el egy körözött bűnözőt az FBI Kaliforniában. Szűcs László kilenc éve költözött az Egyesült Államokba, személyi szakácsként keresi kenyerét. Novemberben egy szimpatikus hölgynek rendezett rendezett parti vacsorát: húsz személyre főzött négy fogásos vacsorát. Megbízója - a munka végeztével - csekkben fizetett, amiről hamar kiderült, hogy fedezetlen. Szűcs László ezután többször felhívta megbízóját, Kathleen Legaspit, hogy tisztázzák az ügyet, a lány azonban azzal fenyegetőzött, hogyha a szakács még egyszer megkeresi: feljelenti őt. Szűcs jobbnak látta lépni, s bejelentést tett a helyi rendőrségen. "Azt a tanácsot kaptam, hogy forduljak bírósághoz, utóbbi helyen azonban azt mondták: a rendőrségnek kell eljárnia az ügyemben" - meséli lapunknak Szűcs László. A szakács a Népszavának elmondta: a rendőrség bizonyíték hiányában nem tudott mit csinálni. A Kaliforniában élő fiatalember ekkor indította el honlapját, amelyben beszámolt történetéről. Mint kiderült, Kathleen Legaspi nem csak őt verte át. "Már az első héten ezer látogatója volt az oldalamnak" - nyilatkozta Szűcs, hozzátéve: "heten egy csoportot is alakítottunk és folyamatosan olyan írásokat publikáltunk az oldalra, melyek tényekkel alátámasztották: Kathleen Legaspi csaló.
Szűcs lapunknak elmondta: Kathleen Legaspi pénzt csalt ki például modellekből; nekik reklámszerepet és hollywoodi kapcsolatokat ígért. 2002-ben a rendőrség körözést adott ki, Legaspit azonban csak a magyar szakács segítségével tudták lebuktatni.
Történt ugyanis, hogy a Legaspi főbérlője is megtalálta Szűcs honlapját (ő egyébként innen értesült arról, hogy albérlőjét a rendőrség körözi). A főbérlő ezután részletes írásokat küldött Szűcséknek, megírta például hogy mikor mit csinál Legaspi. Egy alkalommal megírta, hogy albérlője bankba megy, valószínűleg egy hamis csekket szeretne kiváltani. Mint később kiderült ekkor már az FBI is figyelte a weboldalt, így a bankban már egy civil ruhás szövetségi ügynök "várta" Legaspit, aki valóban hamis csekkről akart pénzt felvenni. Kathleen Legaspit ekkor sikerült letartóztatni.

A történetet a Los Angeles Times a címlapon hozta.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés