Chef Laszlo (Séf László)

Chef Laszlo (Séf László) - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Chef Laszlo (Séf László)

Látogassa meg Séf László fórumát!

Siófoki sztárszakács Hoolywood-i sztárok konyhájában

Séf LászlóA siófoki fiatalember huszonöt esztendősen 1998-ban tette át székhelyét a magyar tenger partjáról a Csendes-óceán mellé. Csak testvérlátogatóba indult San Franciscóba, ám végül a tengerentúlon ragadt. Élt Miamiban, New Yorkban, ismét Friscóban, míg végül Los Angelesben telepedett meg, ahogyan a sztárok többsége. Szűcs László András ugyanis fiatal kora ellenére ismert és elismert szakácsnak számít az Egyesült Államokban. Private chefként, azaz személyi szakácsként keresi kenyerét, s olyan világsztároknak főzött már, mint a színész Harrison Ford és Anne Heche, vagy a Los Angeles Kings jégkorong-csapatának egykori - ma már Vancouverben játszó - klasszis védője, Brent Sopel.

Chef László nem először került a média reflektorfényébe. Szerepelt többek között a Magyar Televízióban sugárzott, tizenegy, külhonban befutott, sikeres hazánkfiát bemutató Határtalan Emberek című sorozatban. Egy csaló elfogásában nyújtott segítsége kapcsán a tengerentúlon is az újságok címlapjára került. A Los Angeles Times például terjedelmes riportot közölt az esetről, kiemelve, hogy a szakács honlapja nélkül az FBI a mai napig bottal üthetné Kafashian-Legaspi, a magystílű csaló, szélhámos nyomát.

A személyi szakács

Séf LászlóMár lassan három éve Beverly Hills-ben vagyok személyi szakácsa egy híres, milliomos ruha tervezőnek. Főnököm vagyona már szinte igazságtalanul sok. Négy repülőgépe van, sportautók, motorok és óriási házak. Sokat utazik és amikor éppen nem neki fözök, akkor Butler-ként a házat vezetem, igazgatom a takaritónőket, a kertészeket, vagy éppen a repülőtéren sürgök-forgok. Esténként szeret nagy vacsorákat rendezni, barátai producerek és Hollywoodi szinészek. Hétvégenként, szabadidőmben party-kat szervezek. Megrendelésre házakhoz járok és 4-5 fogásos vacsorákat fözök. Ez nagyon izgalmas és kényelmes munka. Van egy aszisztensem aki nagyon ügyesen tud pakolni. Tudni kell hogy a legfárasztóbb feladat a pakolás! A kuncsaftok politikusok, Hollywoodi sztárok, producerek, zenészek és Beverly Hills-i milliárdosok. Az utóbbi időben a kereslet a szervizünkre nagyon megnövekedett. A jó magyar-francia konyha híre hamar elért mindenkihez. Gundel palacsintát és székelygulyást is nem egyszer főztem már. Európai alapanyagokat a helyi orosz boltokból lehet beszerezni. Turót és friss tejfölt, Tokajit és Egri Bikavért is! Sőt van egy Szlovák bolt a közelben ahol magyar kolbászt füstölnek, császárszalonnát és téliszalámit is lehet kapni. A Santa Monica-i piacon (szerda es szombat) magyar paprikát árul egy kisöreg. Abból készitjük a finom lecsót! Az igazi magyar ízeknél nincs jobb!

Séf LászlóElső osztályon repülök Miamiba Los Angeleseből hogy főzzek egy politikus házában. A jegyet természetesen mindig a kuncsaft fizeti, a ház közvetlenül Donald Trump kastélya mellett van. A konyha ablaka a gyönyörüen hullámzó óceánra néz. Keveset lehet kifele tekingetni ugyanis a megbízó szigorú. A követelmények közé tartozik a gumikesztyű használata is. Ami köztudottan már nem elfogadott a szakmában, és nem is egészséges a szervezetre. Probáld meg ezt megmagyarázni. Röppennél is kifele a konyhájából! Nagyon szeretem a keleti partot. Az óceán teljesen más szinü mint itt Los Angeles-ben. Alapvetően a gazdagok nagyon lekezelőek. Ahogy szükségük van rád hívogatnak, sürgetnek. Aztán mikor végeztek, más fele jár az eszük vagy éppen mást akarnak "magukévá tenni", kontrolálni, azonnal elfelejtenek. Meg kell szokni. Nem voltam soha alázatos, mindig megmondtam a saját véleményem, de a határt tudni kell. Visszabeszélni vagy okasabbnak lenni nem lehet. A takaritónővel teljesen megértjük egymást. Sokat viccelődünk a hóbortjaikról.
Elötte San Franciscoban voltam szabadfoglalkozású személyi szakács. Az évek során nagyon sokféle embert ismertem meg. Voltak mindenféle óhajok. Főztem már magán repülőn és hajón is, aminek parkoló helikopter volt a tetelyén.
A lényeg mindig ugyan az, bárkinek is dolgozol, finomat és gusztusossat főzz! Ja és elégedett legyen a kuncsaft. Az utóobbi talán nem is olyan lényeges. Amióta elkezdtem pontozni a saját munkámat, sokkal lényegesebb hogy nekem megfeleljen amit összedobok. A pontozás százalékban történik és csak a fejemben futtatom le. Aztán mikor hazaérek a feleségem megkérdezi, na milyen volt a vacsora? A választ már százalékban mondom és Ő tudja hogy az mit jelent.

A vendég mindig elégedett, én csak néha.

Chef Laszlo (Séf László)

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés