Egy példaértékű család Beverly Hillsben

Egy példaértékű család Beverly Hillsben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A harmonikus család Beverly Hillsben, a nyüzsgő város szomszédságában, nyugalmas, fákkal borított gyönyörű környezetben él. Egy vacsora alkalmával találkoztunk. Óriási kertjük kisebb mezőgazdasági válalkozással is felérne. Nyolc dél-amerikai kertész hétfőtől-péntekig termeli a családnak az összes zöldség-gyümölcsöt, ideértve a fűszernövényeket is. Az állatállományon is meglepődtem. Kakasok, tyúkok, kacsák, kecskék, fekete minidisznók, legalább hatvan nyúl, fürjek, láttam teknősbékákat és aranyhalas medencéket is. A lovardáról és a három kutyáról, na meg a macskákról nem is beszélek. Nem gondoltam volna, de mind ez Beverly Hills kellős közepén! A vacsorát megelőzően, a kertet nappal is sikerült szemügyre vennem. Ez úgy történt hogy a kuncsaft szólt hogy mielőtt összeállítom azt hogy mit fogok főzni, beszéljek a főkertésszel. A kertész elmondása szerint a család szinte alig jár közértbe, tejterméket, kenyeret, lisztet, csokoládét, (édességet) és sötéthúsú állatot abszolút nem fogyasztanak. A halféleségeket és a tengeri herkentyűket az internet segítségével a keleti partról és Alaszkából vásárolják, amiket aztán a fagyasztókban halmoznak fel. Főzésem napján megszámoltam a hűtőszekrényeket. Hét volt a konyhában, négy az előtérben és még találtam hatot a garázsban. Ez nem tűnt kevésnek. Az óriási, kastély jellegű házban cselédek szorgoskodnak. Valamennyien a kert hátsó részében található különálló házban laknak, így éjjel-nappal készen állnak a család kiszolgálására. Az évek során sok család életébe nyertem betekintést. Megrendelésre házhoz járok és sokszor hét fogásos luxus vacsorákat főzök. Kínálat a csillagos ég, a kereslet meg egyre növekszik. Amúgy a felmérések szerint az USA-ban (meglepően kevés), csak körülbelül 2100 személyi szakács dolgozik.
Ahol megfordultam eddig, ez volt az a háztartás ahol a legjobban megőrizték egy régi Angol úri ház hangulatát. A csokornyakkendős komornyiktól, a társalkodó nőig, a személyi sofőrtől a személyi szakácsig. Minden ahogy a nagykönyvben meg van írva. A háztartás rendezett, kiegyensúlyozott, mindent előre megterveznek, nincs idegeskedés és rohangálás. Az egész család egészségesen étkezik. A kisfiú rengeteg lazacot eszik, ami a gyermekkorban nagyon fontos táplálék a jó csontfejlődés és az Omega-3 zsírsav tartalom miatt. A halétkek mellett a család szinte csak gyümölcsön és zöldségen él és csak heti egy alkalommal fogyasztanak csirkét, a családfő báránybordát. A menüt előző nap állítottam össze, figyelembe véve a család különleges kivánságait. Előételnek homárt sütöttem vaníliával, ezek után gyömbéres dísztök-leves következett. A helyes kis tököket sütőben megsütöttem, majd az elkészült forró levest visszatálaltam a kikapart tökhéjba. Mind a három családtagnak különböző színű tök jutott. A főételhez a fácánt Oregonból hozattam és rolád készült belőle, shiitake gombával és spenóttal megtöltve. Volt kemencében sült fokhagyma és lazac felfújt is.
Elgondolkodtató volt látni hogy a rohanó világban így is lehet élni. Aztán eszembe jutott az is, hogy amikor én voltam fiatal, a legtöbb magyar gyerek mennyivel egészségesebben táplálkozott. A lovakból és a pénzből kevesebb volt, nem voltak tengeri ételek, de gyorsételek, üdítőitalok sem. Ami az asztalra került azt a kiskertek termelték, a szárnyasok a tyúkudvarban nőttek, a tejet-vajat, túrót-tejfölt a tehénke adta, halat meg fogtunk zsebpecával.

Cheflaszlo Június 22 2007 Santa Monica, CA

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés