Recept varázs 78.

Recept varázs 78. - 3.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Panchettába tekert szűzérmék rókagomba mártással, burgonyafánkkal - Gesztenyével és őszibarackkal töltött pulykamell gyümölcs mártással, hercegnő burgonyával recept

Az alábbi cikk a szegedi Telin Televízió Recept Varázs című recept műsorának összekötő szövege. A videó a tovább mögött érhető el.
Köszöntöm a Receptvarázs Kedves Nézőit! Mai műsorunkban   két kitűnő, elegáns, az ünnepi asztalokra illő fogást mutatnak be a   Receptvarázs ügyeletes séfjei, Muzsnyai Zoltán és Illés Németh István.
A Szűzérme a Makói The Garden Étteremben a  töltött pulykamell a Stüszi   Vadász Étteremben készült. Ha már pulyka, akkor kitérünk majd az   Észak-Amerikában honos háladás ünnepére és hozzá kötődő pulykasült   kapcsolatára, már csak azért is, mert hazánkban is divatba jött a   pulykasült a karácsonyi asztalokon.

Receptvarázs 78. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

A sertéskarajban lévő csont egyik oldalán található a karajhús, a   másikon, a gerinc alatt, a rövidkaraj végén egy hosszúkás izomköteg a   szűzpecsenye. Ha az ételkésztés során ezt felszeleteljük, akkor kapjuk a   szűzérméket. Ez a leggyorsabban elkészíthető és egyik legízletesebb   része a sertésnek, és mivel zsírszegény, a legegészségesebb is a   sertéshúsfajták közül. Ennek megfelelően persze a legértékesebb és a   legdrágább is. Hogy mennyire finom, arról mi is meggyőződhettünk Makó   legújabb vendéglátóhelyén, a The Garden Étteremben, ahol Muzsnyai Zoltán   konyhafőnök szűzérméket göngyölt bacon szalonnába, spanyolosan,   elegánsabban fogalmazva pancsettába, kisütötte, mellé pedig rókagomba   mártást és burgonyafánkot készített. A következő percekben megismerhetik   a pontos technológiát, vagyis a pancsettába göngyölt szűzérme   receptjét.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés