Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2019

Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2019 - 4.8 out of 5 based on 4 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

2019 szegedi halfesztival

Időpont: 2019. szeptember 06 - 09.

halfesztival 2019 plakat

Szeptember első hétvégéjén huszonharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden. Nagyszabású ünnepe ez a szegedi halászlének. Az egyre gyarapodó méretét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már nemcsak a Tisza belvárosi partja, de az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik fakanállal és bográccsal felfegyverkezve megküzdenek egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. Az igazi közösségi piknik hangulatban, kedélyes küzdelem zajlik a halfőzők között, amely az odalátogatóknak is érdekes, tartalmas szórakozást nyújt.

A Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legjobb féle szegedi halászlé fő, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi boszorkány annak rendje és szegedi módja szerint, ahogy a hagymát csakis Makóról hozzák a Maroson át a tutajjal.

A szegedi halászléről szól itt minden, s ezzel együtt a szögediségről, hagyományos gasztronómiai és kulturális értékeinkről, közösségépítésről és kulturált szórakozásról, betöltve azt a szerepet, amit vállal a fesztivál, nevezetesen hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt népszerűsítse.

Nemcsak a hagyományos ízek, de a magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát.

A szegedi nyárutó leghangulatosabb fesztiválja mindenkinek szól és mindenkit vár szeretettel a Tisza partjára szeptember 6-8. között, a kiváló ízek mellé színes, színvonalas szórakoztató programokkal a Huszár Mátyás rakparti nagyszínpadon és a Fesztivál más helyszínein is.

A program olvasható és letölthető ITT!

Összefoglaló a 2018-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

Összefoglaló a 2017-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

Összefoglaló a 2017-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

Összefoglaló a 2015-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

Összefoglaló a 2014-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

Helyszínek és elérhetőségek, információk:

Fesztiválhelyszín: 2018. 08. 31. - 2018. 09. 02. (péntek – vasárnap) Szeged, Huszár Mátyás rakpart

Halfőző verseny helyszíne: 2018. 09. 01. (szombat) Szeged, Újszegedi Partfürdő és Camping

Weboldal: www.halfesztival.hu

Telefonszám: +3662 555-980

Programinformáció: +3630 373-2855

Mentés

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés