Ízes Magyarország: Szigligeti Süllőfesztivál

Ízes Magyarország: Szigligeti Süllőfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Szigligeti SüllőfesztiválA balatoni halak királynőjét Szigligeten fesztivállal ünneplik (október 19–20.), a halételek és az őszi Balaton rajongóinak nagy örömére.

Klasszikus harcsapaprikást, illatozó halászlevet, ropogósra sült keszeget és füstölt halakat is kóstolhatunk a Balaton partját októberben is nyüzsgővé varázsoló rendezvényen, de a főszereplő mégiscsak a tömör, fehér húsú süllő. A nemes hal ugyanis ívása idején, az őszi hónapokban a Szigligeti-öbölbe húzódik és elég könnyen horogra akad, hogy aztán citrommal a szájában, égnek emelt fejjel és farokkal kerüljön hódolói tányérjába.

Lesz kirakodás is: a szigligeti strandon és annak parkolójában megtartott rendezvényre az ország minden pontjáról érkeznek a kézművesek. A szörpösök, lekvárosok, mézesek, mézes kalácsosok viszont kizárólag helyi termelők, ahogyan a chili paprikát, szarvasgombás készítményeket, aszalt gyümölcsöt árulók is.

A legkisebbek szórakoztatására kézzel hajtott körhintát állítanak fel, régi hordókból készült játékokon lehet tombolni. A rendezvénytér mindkét nap koncertektől lesz hangos, szombat este fellép az Anna and the Barbies, az estet tűzijáték zárja. Szálljanak fel a falu szépségeit megmutató dottó vonatra is!

Infó: sullofesztival.hu, badacsony.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés