Ízes Magyarország: Balatonfüredi Szüreti Fesztivál

Ízes Magyarország: Balatonfüredi Szüreti Fesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

A Balaton-part talán legszebb sétánya ősszel is pompás helyszín a borozgatáshoz és a borkorcsolyák kóstolgatásához. Csatlakozzon az október 18–20-i Szüreti Fesztiválhoz!

A majdnem egy kilométer hosszú füredi Tagore sétányon minden évszakban élmény végigsétálni az óriásira nőtt platánok alatt, amit a Szüreti Fesztivál idején a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb borászai fokoznak. Köztük Figula Mihály legendás olaszrizling és rosé boraival, Kálmán József Arias pincészete, amely idén elnyerte az „Év Bortermelője” címet, a Lídia Borház a Pinkyvel és a Petyával, vagy a Koczor Pincészet, amely a rizlingek mellett furmintot is kínál.

Finom étkekből is bőven lehet válogatni. A Horváth-ház biztosra megy a csülök, tepsis krumpli, párolt káposzta trióval. A Vitorlás Étterem harcsát füstöl és elkészíti legendás töltött káposztáját, a kultikus magyar ételről a Sparhelt Bisztró gondoskodik, amely mangalica tarját tálal szalonnás savanyú káposztával. A kovászos kenyeret a Péklány Kézműves Pékség adja hozzá. Emellett idén is megrendezik a sütiversenyt sós és édes kategóriában.

A kalóriák ledolgozására zsírégető programról is gondoskodik a fesztivál: Erdélyből érkezik a Heveder zenekar, és nagyot táncoltat majd a Besh o droM is.

Forrás: https://turizmus.com/

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés