Szőregi Rózsaünnep Szeged (Szőreg) 2019

Szőregi Rózsaünnep Szeged (Szőreg) 2019 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Időpont: 2019. június 21 - 23.

Szőregi Rózsaünnep Szeged (Szőreg) 2019A Rózsaünnep alkalmából a rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában háromnapos programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei.

A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának. A három nap alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermesztők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de csodálatos szakmának a mindennapjait. A jelenlegi termelési módszerek és eszközök mellett Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket is bemutatja.

A szakmai közönség mellett minden érdeklődő, rózsaszerető látogató számára önfeledt kikapcsolódási lehetőséget kínál a rózsaünnepi forgatag számos kiállítással, látnivalóval és kulturális programokkal. A Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A felvonulást követően hajnalig tartó koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit.

Az 1999-ben hagyományteremtő elhatározással, első alkalommal megrendezett Szőregi Rózsaünnepen a környékbeli települések lakói előtt vonult fel a rózsás menet. Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvénnyé fejlődött a Szőregi Rózsaünnep. A programokat – a helyi népdalköröktől a nemzetközi elismertségű együttesekig, társulatokig – számos előadó színesítette. A rózsaünnepi felvonulás évről-évre egyre több látogatót és felvonulót vonz, mára a közel félszáz jármű mellet gyalogosok, görkorcsolyások és biciklisek részesei az ünnepi menetnek.

A rózsakiállításon kiállított több ezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. A felvonulás mellett a fesztivál talán legnépszerűbb programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében a rózsakedvelők teljes pompájukban láthatják a több százezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát. A szervezett buszos látogatások mellett lehetőség van egyénileg is a rózsaföldek megtekintésére.

Legyen Ön is a Szőregi Rózsaünnep vendége! Várjuk szeretettel Önt és Családját Szőregen 2019. június 21-23. között!

Forrás: https://rozsaunnep.hu/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés